scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Televizoarele LED HD
    Gata cu plasmele! Consuma prea mult curent! LCD-urile? Au culori spalacite. A aparut noul LED HD TV. Merita sa platim un pret atat de mare?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Televizoarele LED HD: Modele de televizoare LED

Chiar si in cazul acestei noi tehnologii, exista mici diferente de implementare. In functie de localizarea surselor de lumina LED, exista televizoare cu LED-uri plasate pe marginea ecranului (edge-lit LED TV) sau in spatele ecranului (backlit LED TV).

Majoritatea producatorilor folosesc LED-uri albe pentru a produce iluminarea necesara. Daca va intrebati de ce costa mai mult modelele de TV LED de la Sony, iata si raspunsul: in cazul televizoarelor cu iluminare uniforma din spatele imaginii (LED backlit LCD TV), in locul grupurilor de LED-uri albe se folosesc grupuri de LED-uri RGB - continand un led rosu, unul albastru si 2 verzi, care pot fi controlate mult mai bine de catre procesorul de imagine al televizorului pentru a reda culorile finale cu acuratete si mai mare.

Data fiind dimensiunea redusa a surselor de iluminare LED fata de tuburile fluorescente utilizate la LCD-urile clasice, ecranele acestor televizoare au ajuns sa fie incredibil de subtiri. Sony are modele de televizoare cu iluminare LED de grosimi apropiate de 1 cm - pentru modelele cu iluminare EDGE (dispuse pe marginea ecranului).

Televizoarele LED ofera o imagine mai stralucitoare si in acelasi timp mai intunecata decat vechile televizoare LCD. Grupurile de LED-uri pot fi controlate independent pentru a scadea intensitatea luminoasa in anumite zone ale ecranului, obtinand un efect de negru mai intens si timpi de raspuns mai mici. Practic, s-a ajuns la performantele televizoarelor cu plasma de a reda nuantele inchise in general si negrul in particular.

Orice imagine pe care o veti privi la un televizor cu tehnologie LED va arata mai bine decat pe orice alt televizor de dinaintea sa. Folosirea noilor tehnologii permite rate de reimprospatare de 120 Hz sau mai mari, eliminand anumite inconveniente ale vechilor generatii de televizoare LCD - imagini sacadate, timpi de raspuns prea mari, scaderea luminozitatii in timp, iluminarea neuniforma a suprafetei ecranului, etc.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate