scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Televizoarele LED HD
    Gata cu plasmele! Consuma prea mult curent! LCD-urile? Au culori spalacite. A aparut noul LED HD TV. Merita sa platim un pret atat de mare?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Televizoarele LED HD: Ce este un LED HDTV

Tehnologia LED folosita la televizoarele de ultima generatie este foarte apreciata de vizitatorii magazinelor de profil. O simpla trecere prin fata unui stand cu TV-uri LED FullHD ne face sa ne oprim din mers si sa admiram peisajele de o claritate exceptionala, culorile vii si contrastul foarte bun al imaginii. Deja ne fuge gandul la cum ar arata acel TV in sufrageria noastra plina de invitati sorbind cate un pahar de bere rece si uitandu-se cu admiratie la meciul de fotbal care ruleaza in high-definition pe ecranul noului nostru LED TV .

De fapt, unde sunt LED-urile?

Multi isi inchipuie ca noile televizoare LED sunt o specie complet noua de televizoare, care functioneaza pe principii diferite de cele folosite la televizoarele LCD si plasma. Poate si din cauza ca cele mai multe modele de televizoare LED sunt mai scumpe decat televizoarele cu tehnologie plasma, care detineau recordul de pret pana nu demult. 

Ei bine, LED TV-urile nu seamana prea mult cu plasmele, insa sunt foarte asemanatoare cu vechile LCD-uri. De fapt sunt niste televizoare LCD care nu mai folosesc tuburile de iluminare fluorescente si care au adoptat tehnica iluminarii panoului LCD cu LED-uri albe sau colorate. In asta consta toata filozofia noilor LED HDTV-uri!

LED-urile asigura o iluminare uniforma pe toata suprafata ecranului, consuma ceva mai putina energie electrica si intensitatea iluminarii nu scade in timp asa cum se intampla dupa 2-3 ani de functionare cu sursele de lumina ale LCD-urilor din primele generatii. Termenul de televizor "ecologic" folosit in multe reclame are legatura cu consumul mai scazut de curent electric (cu pana la 40% mai mic decat LCD si cu pana la 50% mai mic decat plasmele) si cu faptul ca noile surse de iluminare nu contin mercur, asa cum era cazul tuburilor fluorescente folosite la LCD-urile clasice.

In plus, televizoarele LED sunt foarte subtiri si din acest motiv lumea crede ca sunt ceva cu totul nou. Ca si in cazul vechilor LCD-uri, imaginea se formeaza prin blocarea sau permiterea trecerii luminii proiectate din spatele ecranului. Aceasta lumina trece apoi printr-un panou colorat si unul sau mai multe filtre de polarizare. Mai multe detalii tehnice gasiti in articolul dedicat functionarii televizoarelor LCD.

De ce se numesc atunci "Televizoare LED"?

Marketing-ul firmelor producatoare a mers putin cam departe in cazul acestor produse. Exista tari in care Oficiile pentru protectia consumatorilor (sau alte asemenea organizatii) s-au auto-sesizat in legatura cu confuziile care pot aparea din utilizarea acestei denumiri. In Marea Britanie de exemplu, Advertising Standards Authority (ASA) a impus renuntarea la forma prescurtata LED TV si a recomandat folosirea unor expresii mai apropiate de realitate. Termenul corect ar fi Televizoare cu iluminare LED, si nu Televizoare (cu) LED.

In paginile urmatoare, pentru clarificare am inclus informatii mai detaliate despre noile televizoare LEDGhid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate