scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Televizoarele 3D
    Noile 3D TV apar in toate stirile din domeniul TV-audio-video. Cum functioneaza noile televizoare 3D?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Televizoarele 3D: Riscurile pentru sanatate si televizoarele 3D

Ca orice aparat electronic / optic televizoarele 3D vin insotite de un manual de utilizare si de o serie de atentionari si recomandari pentru utilizatori. Printre aceste atentionari se numara si posibilitatea de a aparea dureri de cap, stari de greata si dureri la nivelul ochilor. Aceste lucruri se pot intampla si de aceea producatorii televizoarelor 3D le-au amintit pentru a avertiza asupra pericolului aparitiei lor.

De asemenea, au aparut informatii referitoare la afectarea permanenta a vederii dupa expunerea la asemenea tehnologii. Toate acestea insa nu au fost confirmate si mai mult decat atat, fiind o tehnologie relativ noua, efectele sale asupra vederii nu au fost bazate pe studii amanuntite si concludente.

Este posibil ca tehnologia 3D sa produca in anumite cazuri si la anumiti oameni stari de ameteala, greata, dureri de cap sau chiar sa provoace crize de epilepsie. La fel de bine se poate spune acelasi lucru si despre vechile ecrane TV cu tub catodic la care imaginea avea mult flicker. Adevarul este undeva la mijloc si doar timpul va aduce mai multa lumina in acest caz.

Riscurile purtarii ochelarilor 3D

Aceste riscuri se refera la ochelarii purtati de mai multe persoane, asa cum este cazul cinematografelor care proiecteaza filme 3D sau in cazul folosirii ochelarilor in comun de catre mai multe persoane.

O sterilizare sau dezinfectare necorespunzatoare intre 2 purtari succesive ale unei perechi de ochelari poate cauza transmiterea anumitor boli de la o persoana bolnava la una sanatoasa. De exemplu conjunctivita, care se transmite foarte usor prin intermediul acestor ochelari.

Televizoare 3D si problemele de sanatate

In cazul televizoarelor 3D, Samsung Electronics Canada atrage atentia asupra unor potentiale riscuri la care se expun gravidele, alaturi de alte grupuri sensibile: copii, bolnavi cronici etc. Pana acum s-a constatat doar aparitia unor stari de greata, ameteli, miscari involuntare, spasme, crampe, toate fiind usor de tratat prin incetarea urmaririi filmelor 3D, dar studiile pentru identificarea efectelor adverse pe termen lung abia au inceput si se recomanda prudenta.
 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate