scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Comparatie Plasma si LCD
    Cand ajungem in fata raftului nu prea stim ce sa alegem intre televizoarele LCD si plasma pentru ca arata aproape la fel. Care sunt diferentele dintre cele 2 tipuri de televizoare si pe care ar fi mai bine sa il alegeti?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Comparatie Plasma si LCD: Deci, ce televizor alegem

Asa cum ati citit si in pagina precedenta, in alegerea unui televizor LCD sau plasma intervin mai multi factori, plecand de la bugetul alocat cumparaturii, oferta magazinelor,  dimensiuni, locatia in care vreti sa montati acest televizor, precum si pretentiile dvs. in materie de tehnologie Hi-Fi.

Este important sa cunoasteti semnificatia datelor tehnice şi să stiti sa le comparati intre ele. Si în acest domeniu marketingul functionează "ca uns", astfel încât avantajele unui produs sunt prezentate in exces iar eventualele dezavantaje sau anumiţi parametri "depăşiţi" din punct de vedere tehnic sunt mascaţi sau "cosmetizaţi".

De exemplu, in cazul LCD-urilor veţi observa specificaţii tehnice de genul "timp de raspuns" de 2ms (milisecunde) ceea ce ar fi extraordinar pentru un astfel de tip de ecran. Însă undeva mai jos, scris cu litere mai mici, se specifică si modul de calcul al timpului de raspuns: unii il calculeaza ca timp de trecere de la alb la negru, altii de la o anumita nuanţă de gri la alta nuanţă de gri.

In practica, ecranele LCD sufera la capitolul redarii imaginilor in miscare rapida. Aceasta presupune de cele mai multe ori trecerea pixelilor de la o anumita nuanta de culoare la alta, nu de la alb la negru. Acest timp de raspuns este de pana la 5 ori mai mare decat timpul necesar trecerii de la alb la negru si din aceasta cauza valorile masurate cu cele 2 metode nu ar trebui comparate intre ele.

Nu in ultimul rand, verificati ce fel de conectori are televizorul pe care doriti sa-l achzitionati. Desi sunt de generatie noua, nu toate aceste televizoare sunt prevazute cu acelasi set de conectori. Depinde ce fel de conectori au aparatele pe care doriti sa le conectati la acel TV (DVD, camere video/foto, sisteme Home-Cinema, sisteme TV digitale, calculator, console de jocuri) precum si numarul conectorilor. Din considerente tehnice sau de design, unele televizoare plasma sau LCD au un numar mai mic sau mai mare de conectori, sau sunt dotate cu conectori pe care nu-i veti utiliza niciodata. Daca doriti sa legati TV-ul direct la calculator, exista conectori dedicati: conectori pentru semnal analogic (D-Sub, S-Video) sau pentru semnal digital HDMI, DVI.

Recomandari

Ca recomandare generala, indiferent daca e vorba despre un LCD sau despre o plasma, ar fi indicat sa cumparati un model cat mai nou de televizor fabricat de un producator cunoscut care nu se afla la prima generatie de astfel de aparate. Ca orice tehnologie relativ noua, si in cazul LCD-urilor si in cazul plasmelor, la inceput au existat mici probleme in functionare, din care majoritatea au fost remediate pe parcurs, astfel incat modelele noi nu mai sufera de aceste "boli ale copilariei".

De exemplu, plasmele moderne folosesc diverse metode de afisare pentru a evita formarea imaginii arse pe ecran, existenta la primele generatii de modele. In cazul in care o zona a ecranului afiseaza o imagine stralucitoare pentru mai mult timp, pentru a evita "arderea" imaginii se recurge la  activarea cu intermitenta a pixelilor respectivi cu o frecventa ceva mai redusa insa suficienta pentru a pastra claritatea imaginii. De asemenea, si LCD-urile au evoluat foarte mult in timp astfel incat modelele noi au rata de improspatare foarte ridicata si timpi de raspuns mult imbunatatiti fata de primele modele aparute.

Au aparut mai nou tot felul de modele de LCD-uri si plasme de la producatori "obscuri" la preturi foarte tentante. De cele mai multe ori fericirea dureaza putin si lasa loc calvarului numit service. Un televizor noname LCD sau plasma are sanse foarte mari sa nu mai iasa deloc din service. De aceea, daca va orientati spre asa ceva, nu aruncati vechiul TV. S-ar putea sa va mai foloseasca. N-ar strica sa dati o fuga pana la un centru de service si sa va interesati despre comportamentul unui anumit tip de TV pe care doriti sa-l achizitionati. Cei care le repara le cunosc cel mai bine "potentialul".

Daca nu sunteti convinsi de calitatile LCD-urilor, neajunsurile plasmelor va cam sperie, atunci poate ceea ce cautati este de fapt un LED TV?Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate