scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Testele de sarcina
    Cel mai adesea, acestea sunt primele care va confirma sau va infirma banuielile legate de o eventuala sarcina. Vestea poate aduce fericire sau surprindere, cert este insa ca e foarte probabil sa fie adevarata. Sa vedem de ce...
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului
  • Testul de sarcina

Testele de sarcina: Testul de sarcina

Testul de sarcina este de obicei primul facut atunci cand o femeie suspecteaza ca este insarcinata.

Testele de sarcina au o acuratete de 99% atunci cand sunt folosite conform instructiunilor. Acesta este un procent similar de acuratete cu cel al testelor de urina efectuate intr-un cabinet medical. 

Testele de sarcina se pot procura din farmacii si nu necesita reteta. Unul dintre avantajele lor il reprezinta o mai mare flexibilitate si intimitate in folosire. Ele pot fi facute oriunde exista o baie si dureaza de obicei cateva minute.

Desi exista mai multe modele, toate au la baza detectarea prezentei unui hormon numit human chorionic gonadotropin (HCG). Dupa ce un ovul este fecundat, embrionul incepe sa produca hCG. Nivelul acestui hormon creste dupa momentul conceptiei si poate fi detectat in urina mamei. La 10 zile de la conceptie, nivelul hCG este de aproximativ 25 mili – unitati internationale (mIU).

Etapele efectuarii unui test de sarcina:

1. Colectarea unei mostre de urina. De obicei trebuie utilizata prima urina de dimineata, cand nivelul hCG este cel mai mare, dar exista si teste la care acest lucru nu este absolut necesar.
2. Dupa colectarea urinei, puteti fie sa introduceti dispozitivul in recipient, fie sa turnati o picatura peste el.
3. Testul are un invelis de plastic imbibat cu anticorpi ai hCG.
4. De asemenea, dispozitivul contine inca un anticorp al hCG aflat in contact cu o eticheta de culoare.
5. Daca in urina exista o cantitate suficienta de hCG (mai mult de ore 25 mIU), acesta va forma o legatura cu anticorpul prezent, determinand o reactie de colorare a benzii (care inseamna un rezultat pozitiv al testului).


Dupa obtinerea unui rezultat pozitiv al testului se obisnuieste confirmarea acestuia cu un al doilea test. De asemenea, se pot face si analize de sange care sa determine cantitatea exacta de Hcg din organism.
 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate