scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Reflexoterapia
    Metoda de tratament naturist care pleaca de la principiul ca sanatatea pierduta poate fi redobandita prin stimularea unor terminatii nervoase aflate pe suprafata corpului uman.
Ultima actualizare: 13-mar.-2013


Din cuprinsul articolului
  • Ce este reflexoterapia

Reflexoterapia: Ce este reflexoterapia

Reflexoterapia este o forma de tratament efectuata prin masajul punctelor reflexe care exista pe suprafata corpului. Punctele reflexe se gasesc in anumite pozitii pe corp, cele mai multe fiind situate la nivelul talpilor picioarelor si in palmene mainilor. Aceste puncte se regasesc pe o harta a punctelor reflexe si masajul lor trebuie facut dupa anumite proceduri in functie de afectiunea care se urmareste a fi tratata. Reflexoterapia se executa direct de catre masseur, fara a folosi alte obiecte sau accesorii de masaj, direct cu mainile sale.

Reflexoterapia poate fi aplicatã la toate categoriile de varstã, in scop profilactic sau de tratament a diferitelor afectiuni acute sau cronice. Avantajul acestei metode constã în lipsa toxicitatii si a efectelor secundare, foarte des intalnite in cazul tratamentelor medicamentoase. Prin reflexoterapie nu se trateazã simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normalã a circulatiei sangelui în organul sau zona afectatã este un mare castig, deoarece sangele transportã substantele nutritive, toxinele si factorii de apãrare. O bunã circulatie sanguinã conduce la accelerarea vindecarii organelor atinse de boalã, în plus determina reechilibrarea bioenergeticã a zonei afectate.

In timpul efectuarii masajului, punctele reflexe trebuie controlate permanent pentru a nu se aduce atingere zonelor învecinate si pentru a realiza deblocarea cristalelor (de acid uric, saruri sau alte impuritati) care se aglomereaza in respectivele puncte.

Efectul imediat al reflexoterapiei este acela ca se deblocheaza si se intensifica circulatia circulatia sanguinã si transportul toxinelor acumulate spre organele de eliminare sau detoxifiere. Perturbarea circulatiei sangelui din zonele reflexe face ca suferinta organului corespunzãtor sã avanseze. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor sedinte, implicã actiunea directa asupra cristalelor de toxine si a altor depuneri de toxine pe care apoi circulatia sangelui le va transporta catre organele de eliminare, îmbunãtãtind starea de sãnãtate. Buna circulatie sanguinã este foarte importanta pentru fiecare organ sau zonã din organism, deoarece transportã material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice si alte substante neidentificate încã.

Cu cat circulatia sanguinã este mai anevoioasã, cu atat va fi mai anevoioasa si vindecarea. Starea de sanatate trebuie intretinuta permanent. Pentru o buna sanatate este nevoie de miscare fizica, de exercitii si sport. Toate acestea influenteaza tonusul general al organismului si activitatea musculara, care in final actioneaza asupra sistemului circulator din organism (artere, vene, capilare). Dacã activitatea musculara scade, tesuturile se fibrozeazã, circulatia sanguinã în acea zonã devine mai greoaie, articulatiile mainilor, picioarelor si ale coloanei vertebrale devin rigide, dureroase, afectand terminatiile nervoase sau vasculare din zona respectiva. Ca urmare, buna functionare a nervilor a circulatiei sangelui este periclitata, fluxul sanguin perturbandu-se datoritã produselor toxice care se acumuleazã în organele afectate si în punctele lor reflexe. Dacã circulatia sanguinã este deficitarã într-un anumit segment din corp sau într-un organ, functia acelui segment, respectiv organ, este perturbatã, ajungandu-se (dacã situatia nu se remediazã) la distrugerea structurilor afectate. Toate acestea conduc cu timpul la anchilozari, dureri, boli organice, intoxicarea organismului, slãbirea imunitatii, etc. Picioarele si mainile devin reci si uneori chiar dureroase. Dacã nu se acordã atentia cuvenitã acestor stãri în faza incipientã, se vor descoperi ulterior o serie de tulburari de functionare a organelor aflate in legãturã cu zonele afectate.
Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate