scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Psihologia copiilor
    Dezvoltarea intelectuala si comportamentala a copiilor reprezinta un subiect fascinant care este fara indoiala in atentia oricarui parinte.
Ultima actualizare: 07-mai-2015


Din cuprinsul articolului

Psihologia copiilor: Tulburarea de opozitionism provocator

 

Copiii si adolescentii care au aceasta afectiune prezinta de regula un model de comportament opozitionist si de neascultare repetitiv, inclusiv nesupunerea fata de autoritati. Aceasta afectiune implica probleme recurente de temperament, certuri frecvente, in special cu adultii, si manifestari de furie si resentimente. In plus, copiii sau adolescentii cu aceasta tulburare incearca adesea sa enerveze pe altii si sunt cu usurinta enervati la randul lor. Atunci cand fac greseli, ei vor invinui aproape intotdeauna pe altii, evitand sa isi asume responsabilitatea, si au de multe ori o atitudine de sfidare a autoritatii adultului sau un comportament razbunator.

Copilul cu opozitionism este de multe ori incapatanat si nu e dispus sa faca compromisuri, insa nu prezinta acte de agresiune mai severe, precum cele intalnite in cazul tulburarii de conduita.

Aceasta tulburare este destul de comuna, fiind intalnita la 2-16 % dintre copii si adolescenti. In cazul copiilor mai mici, se intalneste mai des la baieti, dar in adolecenta apare in egala masura la baieti si fete. Instalarea acestei tulburari este de obicei treptata, iar severitatea problemelor de comportament se agraveaza in timp. Daca tulburarea de opozitionism nu este tratata, unii dintre copii pot ajunge sa dezvolte o tulburare de conduita.

De regula, tratmentul pentru tulburarea de opozitionism provocator necesita atat consiliere psihologica pentru copii, cat si instruirea parintilor in aplicarea tehnicilor de control comportamental. Adesea, din cauza frustrarii, parintii reactioneaza prea puternic fata de copil. Acest lucru diminueaza eficienta aplicarii tehnicilor de control, deoarece pedepsele nu au un efect pozitiv asupra copiilor. Daca un copil crede ca nu poate sa fie bun sau sa faca ceva bun, el va inceta sa incerce.

  


Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate