scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Psihologia copiilor
    Dezvoltarea intelectuala si comportamentala a copiilor reprezinta un subiect fascinant care este fara indoiala in atentia oricarui parinte.
Ultima actualizare: 07-mai-2015


Din cuprinsul articolului

Psihologia copiilor: Ce este psihologia copilului?

 

Majoritatea parintilor care si-au urmarit copiii crescand si dezvoltandu-se sunt cu siguranta de acord cu ideea ca acest proces este fascinant: de la momentul in care copiii invata sa umble si sa vorbeasca, pana la momentele de introspectie si interactiune din scoala si societate, procesul de invatare si maturizare este foarte complex si interesant.

Psihologia copilului este un domeniu prin care se incearca studierea si intelegerea dezvoltarii mintii umane in timpul copilariei si adolescentei. Informatiile astfel descoperite servesc la stabilirea unor tratamente si programe speciale care sa contribuie la vindecarea si imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor.
 
Psihologia copilului este stiinta care sta la baza psihoterapiei pentru copii si a altor servicii de sanatate mentala pentru copii si adolescenti.
 
Printre situiatiile cele mai intalnite in care copiiii sau adolescentii au nevoie de o consultatie psihologica sau de terapie se numara: depresia, tulburarile de anxietate, ADHD-ul sau situatiile stresante precum divortul parintilor, boala sau decesul unui parinte, mutarea, adaptarea la scoala.
 
In astfel de situatii speciale, parintii sau cei care ingrijesc copiii trebuie sa se adreseze unor cabinete de psihologie specializate, care le pot oferi asistenta necesara si le pun la dispozitie servicii speciale de terapie pentru copii si adolescenti.
 
 


Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate