scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Masajul
    Masajul medical facut in scop terapeutic are efecte benefice pentru organism. Cum influenteaza acest tratament starea noastra de sanatate?
Ultima actualizare: 13-mar.-2013


Din cuprinsul articolului
  • Ce este masajul

Masajul: Ce este masajul

O definitie a masajului poate fi urmatoarea: masajul este un dialog intre mainile masseur-ului si corpul pacientului.

Masajul inseamna efectuarea unui ansamblu de manevre sistematice manuale prin care se actioneaza asupra corpului uman si prin care se urmareste (si se obtine, dupa caz) fie un efect terapeutic, profilactic, fie unul fiziologic (ex. masajul de intretinere corporala ). Masajul este o metoda excelenta de purificare, de detoxifiere, de prevenire a posibilelor imbolnaviri.

Tipuri de masaj

Masaj reflex
Masajul reflex are la baza teoria conform careia fiecarui organ sau structura interna a corpului ii corespunde o zona pe suprafata corpului. Cele mai multe astfel de zone reflexe de afla in talpile picioarelor si in palmele mainilor. Prin masajul acestor zone se urmareste obtinerea unor efecte benefice pentru organele a caror proiectie pe piele este masata. Vezi si articolul despre reflexoterapie

Masaj acupresor (preso-masaj)
La fel ca si in cazul acupuncturii si presopuncturii, se urmareste stimularea diferitelor puncte de acupunctura de pe toata suprafata corpului prin apasare si masaj localizat. Prin tehnicile de preso-masaj se obtin rezultate foarte bune.

Masaj de drenaj limfatic
Se practica pentru eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism in timpul procesului de sinteza celulara. Printr-un bun drenaj limfatic se reduc acumularile de grasime de sub piele, se imbunatateste circulatia sangelui si se elimina toxinele care se considera ca se acumuleaza in acele zone. Un bun exercitiu fizic duce la drenarea limfatica corespunzatoare, insa in lipsa acestuia se recomanda macar un masaj de drenaj linfatic.

Masaj anticelulitic
Masajul anti-celulitic este o metoda foarte eficienta prin care se poate scapa de aspectul de “coaja de portocala” al pielii. Acest tip de masaj se efectueaza doar in zonele afectate de celulita. Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul anti-celulita

Masaj shiatsu
Masajul shiatsu este o forma de masaj oriental care se face cu ajutorul degetelor de la maini si palmelor (shi=deget, atsu=presiune). Masseur-ul aplica presiune asupra diferitelor puncte de acupunctura de-a lungul meridianelor energetice. Se folosesc si alte metode de aplicare a masajului: rulare, vibratii, strangere, etc.

Masaj traditional chinezesc

Masaj Thailandez

Masaj suedez

Masajul de tip suedez se face prin miscari ample de-a lungul fibrelor musculare.

Masaj cu pietre de rau
Masajul cu pietre de rau foloseste – asa cum ii spune si numele – pietre de rau incalzite in apa si care sunt apoi aplicate pe corpul pacientului. Pietrele de rau au o suprafata foarte fina si  din propria lor greutate apasa anumite puncte ale corpului pacientului. Ele trimit caldura in profunzimea muschilor si ajuta la detensionarea anumitor zone.

Masajul medical 

Masajul medical influenteaza atat sistemul nervos periferic cat si pe cel central. In functie de tipul masajului si de intensitatea cu care este efectuat se poate obtine si efectul terapeutic dorit. O tehnica de masaj lenta si aplicata superficial va avea un efect calmant, relaxant, linistitor. Studiile de specialitate afirma ca prin masajul de relaxare se elibereaza endorfine la nivelul sistemului nervos central si acestea produc sau induc o stare de bine. De asemenea acest tip de masaj dinamizeaza intr-o masura potrivita si circulatia sangvina si prin aceasta contribuie la eliminarea toxinelor din corp si la oxigenarea mai buna a tesuturilor, ceea ce din nou are un efect relaxant si reconfortant.

Salon de masaj Cluj Napoca
Cautati un salon de masaj in Cluj Napoca
?
Va recomandam serviciile de masaj oferite de
Centrul Medreflex Line. Beneficiato de sedinte de masaj relaxant, antistress, anticelulitic sau de remodelare corporala, masaj medical, masaj de drenaj limfatic, in ambianta placuta, intima in centrul Clujului.

Masajul antistres

Stresul produce toxine si acestea ingreuneaza buna functionare a aparatelor si sistemelor. Tehnicile de masaj antistres folosite de noi elimina aceste toxine. Acest lucru este extrem de util si de benefic in cazul stresului. Masajul medical de relaxare, masajul antistres, are deci un efect psihologic, producand relaxarea si reconfortarea celui care apeleaza la el, reechilibrarea psihica si fizica.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate