scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Laptisorul de matca - beneficii pentru sanatate
    Laptisorul de matca, sau laptele albinelor, este un produs apicol cu calitati extraordinare, un amestec unic de vitamine, minerale, enzime si aminoacizi care il transforma intr-un ingredient minune pentru sanatate.
Ultima actualizare: 26-iul.-2014


Din cuprinsul articolului
  • Ce este laptisorul de matca

Laptisorul de matca - beneficii pentru sanatate: Ce este laptisorul de matca

Cunoscut si sub denumirea de "laptele albinelor", laptisorul de matca reprezinta o substanta cremoasa produsa de tinerele albine doica din stup. Laptisorul de  matca este secretat din glanda hipofaringeala, localizata in capul albinelor. Menirea lui principala este de a servi drept hrana pentru albina matca. Cu laptisorul de matca sunt hranite si restul larvelor din stup pentru primele 2-3 zile din viata. Larva care trebuie sa devina matca va fi hranita cu laptisor de matca pentru tot restul vietii ei.

Laptisorul de matca contine in principal apa (67%), carbohidrati (12%), lipide (4%) si proteine (13%). Cantitatea de laptisor de matca cu care sunt hranite larvele femele din stup in timpul dezvoltarii lor stabileste daca larva se va transforma in albina muncitoare sau in matca. Daca este hranita cu cantitati mari de laptisor de matca, larva va dezvolta morfologia unei matci si va avea ovare pe deplin functionale. Larvele care primesc cantitati mai mici de laptisor, doar in primele doua-trei zile de evolutie, se vor transforma in albine muncitoare si nu vor putea produce oua.

Albinele matca continua sa primeasca laptisor pentru tot restul vietii lor. Valoarea nutritionala extraordinara a acestei diete determina ca o matca sa traiasca in jur de 4-5 ani, spre deosebire de albinele muncitoare care traiesc un singur sezon.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate