scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Kinetoterapia
    Kinetoterapia, uneori confundata ca sens cu gimnastica medicala, este o metoda de recuperare medicala a mobilitatii si a unor functii ale organismului care au fost afectate de anumite boli, interventii chirurgicale sau traumatisme. Prin kinetoterapie, se ajunge la starea de normalitate si de sanatate mult mai rapid si mai corect.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului
  • Ce este kinetoterapia

Kinetoterapia: Ce este kinetoterapia

Denumirea de kinetoterapie vine de la cuvintele grecesti : kinetos (in trad.= mobil) si therapeia (in ntrad. = tratament), reprezentand asadar o forma de terapie de recuperare prin miscare.

Principiile kinetoterapiei:

A) Primum non nocere.
Procedeele de kinetoterapie trebuie aplicate in asa fel incat in primul rand sa nu produca mai mult rau, iar mai apoi sa contribuie cat mai mult la recuperarea si reabilitarea bolnavului.


B) Precocitatea tratamentului.
Tratamentul de recuperare medicala trebuie instituit si aplicat cat mai repede cu putinta. Orice intarziere poate insemna scaderea sanselor de recuperare, prelungirea tratamentului si rezultate mai slabe si nesigure. Iata de ce va recomand sa apelati la noi cat mai repede cu putinta.Multi oameni care sufera fac greseala ca rabda pana nu mai pot si abia apoi se duc la medic. Daca se procedeaza asa, scad foarte mult sansele de recuperare si reabilitare.

C) Recuperarea integrala
Tratamentul prin kinetoterapie trebuie continuat pana la recuperarea integrala a bolnavului. Multi pacienti fac greseala ca dupa cateva sedinte de tratament dupa care observa o ameliorare a starii lor, din diferite motive opresc tratamentul crezand ca procesul de recuperare va continua de la sine, ceea ce nu se intampla. 


D) Tratament individualizat
Tratamentul trebuie sa fie neaparat conceput pentru fiecare bolnav in parte. Datorita numarului foarte mare de afectiuni, cu localizari foarte diverse si datorita faptului ca bolnavii raspund foarte diferit la tratamentele prin kinetoterapie, toate schemele de tratament trebuie sa fie individualizate, adaptate fiecarui pacient.

Unde se poate face recuperare medicala prin kinetoterapie si gimnastica medicala?

Kinetoterapie in Cluj NapocaGhid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate