scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Indulcitorii artificiali
    Controversele ce inconjoara acest subiect merita trecute in revista. Stiti ce puneti in cafea? Ce contine de fapt o bautura racoritoare dietetica?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Indulcitorii artificiali: De ce exista atatia indulcitori artificiali

Zaharina, primul indulcitor artificial, a fost descoperita in 1879 de catre un om de stiinta care a uitat sa se spele pe maini inainte de cina si a observat ca degetele sale au gust dulce. Si alti indulcitori au fost descoperiti la fel de simplu, atunci cand cercetatorii si-au lins degetele gustand un medicament nou sau au fumat o tigara lasata langa o substanta dulce.

Poate v-ati intrebat uneori de ce exista atat de multi indulcitori artificiali. Ei au fost creati pentru ca un singur indulcitorr nu poate fi folosit in toata gama de produse care pot fi indulcite artificial. De exemplu, aspartamul poate fi intalnit in produsele slab calorice (‘light’) sau fara zahar cum este iaurtul. Poliolii precum xilitolul sau sorbitolul sunt folositi frecvent la obtinerea inghetatei fara zahar. Este interesant de stiut ca, desi nu afecteaza glicemia si nu favorizeaza aparitia cariilor, poliolii au aproape la fel de multe calorii ca si zaharul.

Pe langa produsele hipocalorice sau fara zahar, indulcitorii sunt folositi si in compozitia medicamentelor lichide sau masticabile, a pastilelor pentru gat, a picaturilor contra tusei si in orice alte produse care devin mai placute prin adaugarea unui gust dulce, insa nu pot contine zahar. Daca nu doriti sa consumati indulcitori artificiali, va trebui sa verificati atent eticheta produselor consumate.




Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate