scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Celulita
    Celulita nu este o problema cauzata numai de alimentatie ci mai degraba de o serie de disfunctii ale organismului care au ca rezultat in final o acumulare de tesut adipos la nivelul diferitelor zone ale corpului. Ce se poate face pentru a va feri sau pentru a scapa de celulita?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Celulita: De ce apare celulita

Celulita este rezultatul modificarii compozitiei si structurii tesutului adipos datorita unora dintre urmatorii factori:

 1. Probleme hormonale
 2. Viata sedentara
 3. Dieta incorecta
 4. Abuz de medicamente
 5. Probleme de circulatie a sangelui
 6. Probleme metabolice
 7. Stres
 8. Factori genetici
 9. Probleme digestive
 10. Probleme ale aparatului genital
 11. Imbracamintea prea stramta
 12. Deficit de substante nutritive si apa
 13. Consumul de tutun, alcool

Acesti factori cauzeaza o avalansa de alte probleme a caror finalitate este celulita. Celulita implica o depozitare de toxine la nivelul matricei celulare, cu reducerea capacitatii de drenaj a sistemului limfatic, iar odata implicat sistemul limfatic, se formeaza o hipertrofie a tesutului adipos cu formare de edeme si micro sau macronoduli locali, dar si cu probleme la nivel circulatoriu (staza venoasa). 

Dintre factorii enumerati mai sus, puteti sa observati ca unii pot fi evitati cu usurinta sau in cel mai rau caz printr-un efort de vointa. Altii insa, cum sunt mosternirea genetica sau diferitele probleme de sanatate nu pot fi evitati.

Vestea buna este ca celulita se poate trata cu rezultate foarte bune, atat pe planul redobandirii sanatatii organismului cat si pe planul estetic, prin reducerea efectului de coaja de portocala dat de celulita. Metodele de tratament ale celulitei sunt de cele mai multe ori naturale, fara medicamente. Foarte bune rezultate se obtin prin mezoterapie in tratamentul celulitei cat si prin masajul anticelulitic.

Pentru mai multe informatii despre tipurile de celulita si metodele cele mai eficiente de tratament, va invitam sa cititi articolul despre celulita de pe site-ul centrului de estetica medicala Medreflex Line.

 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate