scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Cancerul de san - diagnosticare prin DATG
    Numarul cazurilor de cancer la san este in continua crestere si specialistii in domeniu atrag atentia ca e foarte importanta descoperirea acestor forme de cancer in faze incipiente pentru a avea sanse mari de vindecare. Aflati cum puteti face acest lucru printr-o metoda revolutionara de diagnostic al cancerului mamar fara sa va expuneti la radiatii
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Cancerul de san - diagnosticare prin DATG: Ce este cancerul de san

Cancerul de san reprezinta o crestere anormala (maligna) a celulelor din tesutul mamar. Cancerul la san se intalneste cel mai des la femei, dar poate aparea si in randul barbatilor.


Semne si simptome ale cancerului de san

Desi folosirea pe scara larga a mamografiei a crescut numarul cazurilor de cancer de san descoperite in faza incipienta, inainte de a cauza simptome, totusi, exista cazuri care nu sunt descoperite, fie datorita faptului ca nu este efectuata mamografia, fie pentru ca nu sunt detectate prin mamografie. De aceea e important ca simptomele cancerului de san sa fie cunoscute, pentru a putea fi diagnosticat si tratat cat mai repede.

Cel mai intalnit simptom al cancerului de san este existenta unui nodul sau a unei mase tumorale. De cele mai multe ori formatiunea tumorala canceroasa este tare, nedureroasa si are margini neregulate, insa exista si cazuri de cancer in care nodulii sunt durerosi, moi sau rotunjiti. Din acest motiv, este important ca la orice modificare a sanului sau aparitie a unui nodul, persoana in cauza sa se adreseze personalului medical cu experienta in diagnosticarea cancerului de san.

Alte semne posibile ale cancerului de san sunt:

  • Umflarea sanului sau a unei parti din el (chiar daca nu se poate simti un nodul distinct)

  • Iritatii ale pielii sau formarea de gropi in tesutul sanului

  • Dureri la nivelul sanului sau al sfarcurilor

  • Retragerea sfarcurilor (sfarcuri invertite)

  • Roseata, aparitia unor cruste sau mancarimi la nivelul sfarcurilor sau a intregului san

  • Existenta unor scurgeri la nivelul sfarcurilor, altele decat laptele matern.

Uneori cancerul de san se poate raspandi catre nodulii limfatici de sub brat cauzand umflarea acestora, chiar si inainte ca tumora originala sa fie suficient de mare pentru a fi simtita. Si in cazul umflarii ganglionilor limfatici este obligatorie prezentarea la medic.


Ce metode exista la ora actuala pentru diagnosticarea cancerului de san?

Dintre metodele de diagnostic existente la ora actuala, unele au indicatii foarte precise in diagnosticul cancerului de san, altele sunt foarte indicate in urmarirea periodica a evolutiei cancerului sub tratament, altele sunt foarte eficiente in depistarea precoce si diferentierea tumorilor maligne de cele benigne. Iata cateva dintre metodele folosite in prezent:

 

 

 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2020 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate