scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Cafeina
    Fie ca va treziti dimineata in aroma cafelei proaspat fierte, savurati pranzul alaturi de o bautura racoritoare sau va relaxati seara in fata unei cesti de ceai, toate aceste mici placeri ale zilei au un ingredient comun - cafeina.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Cafeina: Cafeina si sarcina

Cu siguranta multe viitoare mame primesc sfatul sa nu consume cafea in timpul sarcinii, sau cel putin isi pun problema daca o ceasca de cafea poate cauza vreun rau fatului.

Studiile au demonstrat ca nu existe efecte adverse ale consumului de cafeina asupra functiei de reproducere. Cu toate acestea, femeile insarcinate sunt sfatuite sa consume cafeina cu moderatie.

Trei studii majore, desfasurate asupra unui numar de 15.000 de femei, nu au descoperit nici un defect congenital asociat cu consumul de cafeina, chiar si in randul celor mai inraite consumatoare de cafea. In mod similar, alte studii sustin concluzia ca un consum moderat de cofeina nu predispune femeile insarcinate la avort spontan, nastere prematura sau greutatea mica la nastere a fatului.

Alte cercetari sugereaza ca un consum ridicat de cafeina poate intarzia momentul conceptiei, dar rezultatele nu sunt concludente intrucat nu isi pastreaza conseventa atunci cand sunt corelate cu alte variabile ce tin de stilul de viata. Studiile efectuate de Centrul Pentru Prevenirea si Controlul Imbolnavirilor al Universitatii de medicina Harvard  arata ca un consum moderat de cafeina nu reduce sansele unei femei de a ramane insarcinata. Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate