scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Bauturile energizante
    Ce efecte mai au bauturile energizate in plus fata de ceea ce prezinta producatorii in reclamele lor. Cat adevar si cat marketing este in doza de energy drink.
Ultima actualizare: 25-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Bauturile energizante: 5 motive de precautie pentru consumul bauturilor energizante

#1. De multe ori nu stiti cata cafeina consumati

Stim doar ca o bautura energizanta este doar o alta bautura care contine substante permise si vitamine care sa ne dea un plus de energie. Cel mai probabil bautura respectiva contine cafeina in doze mari, pe care insa nu le puteti calcula foarte usor sau nu le puteti calcula deloc dupa informatiile de pe eticheta. De asemenea, bauturile pot contine si extracte de ceai sau guarana care de asemenea contin cofeina, rezultand o cantitate totala cu valori mult mai mari decat cele de pe eticheta.

#2. Bauturile energizante produc dependenta

De fapt ingredientul care produce dependenta este tot cafeina. Deci, daca veti consuma suficiente doze de bauturi energizante s-ar putea sa va treziti dependent de ele tocmai din cauza ca deveniti dependent de cafeina pe care o contin in exces.

#3. Combinatia dintre bauturile energizante si alcool este dezastruoasa

Peste tot in lume se mixeaza vodca si bauturi energizante (indeosebi RedBull care este foarte la moda in baruri) deoarece se crede ca in acest fel se reduc efectele depresive ale alcoolului (oboseala, somnolenta) si creste starea de buna dispozitie. In acest fel insa ajungeti sa consumati mai mult alcool decat ati face-o in mod obisnuit si corpul dvs. va metaboliza acest alcool in mult mai mult timp. Efectele cele mai severe sunt suportate de inima si de ficatul dvs.

#4. Nu consumati bauturi energizante in timpul exercitiilor fizice

Spre marea stupefactie a unora care fac aceasta asociere nefericita, bauturile energizante accelereaza deshidratarea corpului si ca efect direct poate sa apara scaderea performantelor fizice, ameteli, aritmii si dezorientare. In consecinta, unele scoli au interzis complet consumul acestor bauturi energizante inaintea si in timpul orelor de sport. De asemenea, fiti atenti sa nu faceti confuzie intre bauturile energizante si bauturile izotonice folosite de sportivi pentru reechilibrarea sarurilor minerale pierdute prin transpiratie, pentru ca nu sunt acelasi lucru!!!
 

#5. Bauturile energizante nu sunt echivalente cu apa si nu o pot inlocui

Faptul ca bauturile energizante sunt o forma de lichid ii face pe unii sa creada ca a bea o doza de bautura energizanta este la fel cu bautul unui pahar de apa. Nimic mai fals. Mai mult decat atat, cafeina si zaharul in exces duc la eliminarea unei cantitati suplimentare de apa de care corpul are nevoie pentru a curata sangele de substantele derivate din metabolizarea bauturii, cafeina si zahar.
 

Daca considerati aceste lucruri cat de cat interesante, daca nu chiar alarmante, atunci fiti mai precauti la cantitatea de bauturi energizante pe care o consumati si la felul in care faceti acest lucru. Niciodata nu veti auzi despre aceste lucruri in reclamele care promoveaza bauturile energizante. Veti vedea doar personaje "super", care fac lucruri "cool" sau la limita si care sunt fericiti si deloc obositi.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate