scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Aromele artificiale si colorantii alimentari
    V-ati intrebat vreodata de unde vin gustul si mirosul multor preparate alimentare aflate pe rafturile magazinelor? Daca aceste produse nu sunt 100% naturale, raspunsul este simplu: aromele artificiale.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Aromele artificiale si colorantii alimentari: Diferenta dintre aromele artificiale si aromele naturale

Aromele naturale si cele artificiale contin uneori exact aceleasi substante chimice, doar ca acestea sunt obtinute prin metode diferite. Acetatul de amil, de exemplu, confera nota dominanta a aromei de banana. In cazul in care este extras din banane cu ajutorul unui solvent, acetatul de amil reprezinta o aroma naturala. Daca este produs prin amestecarea otetului cu alcool amilic in prezenta acidului sulfuric drept catalizator, acetatul de amil este practic o aroma artificiala. In oricare dintre cazuri el miroase la fel si are acelasi gust.

Aromele naturale nu sunt neaparat mai sanatoase decat  cele artificiale. Daca aroma de migdale  - benzaldehida - este obtinuta din surse naturale - cum sunt samburii de piersici sau caise, ea poate contine urme de cianura hidrogenata, o substanta din categoria otravurilor letale. Benzaldehidele obtinute prin amestecarea uleiului de cuisoare si acetatul de amil nu contin cianuri. Cu toate acestea, ele sunt considerate arome artificiale si se vand la un pret mult mai mic. 

Aromele naturale cat si cele artificiale sunt fabricate in prezent in aceleasi uzine chimice, locuri care pot fi cu greu asociate unei surse naturale de arome cum este de exemplu o livada de pomi fructiferi.

 



Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate