scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Aromele artificiale si colorantii alimentari
    V-ati intrebat vreodata de unde vin gustul si mirosul multor preparate alimentare aflate pe rafturile magazinelor? Daca aceste produse nu sunt 100% naturale, raspunsul este simplu: aromele artificiale.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Aromele artificiale si colorantii alimentari: Colorantii alimentari

Colorantii alimentari sunt substante care se adauga alimentelor sau bauturilor pentru a le modifica culoarea.

Exista mai multe motive pentru care fabricantii adauga coloranti alimentelor. In primul rand, consumatorii sunt obisnuiti ca anumite alimente sa aiba o anumita culoare, ei asociind aceasta culoare cu gustul specific al produsului. De aceea, exista riscul ca produsele alimentare cu o culoare diferita de cea asteptata sa nu fie cumparate.

Desi ne-am obisnuit ca acesti coloranti alimentari sa fie adaugati in produse mai complexe - cum sunt bauturile din fructe, vinurile sau dulciurile, din pacate ei sunt folositi chiar si in cazul produselor naturale - spre exemplu portocalele.  Din cauza ca alimentele pot avea diferente de culoare in functie de sezon, sau in urma procesarii si depozitarii, comerciantii obisnuiesc sa foloseasca coloranti artificiali pentru a oferi consumatorilor produse care au exact culoarea pe care acestia o doresc.  Prin adaugarea colorantilor alimentari se urmareste restabilirea culorii naturale deteriorate in urma expunerii la lumina, temperaturi extreme sau umezeala, mascarea variatilor naturale de culoare sau intensificarea culorii naturale (tot in scopuri comerciale).

Colorantii alimentari sunt testati din punct de vedere al sigurantei. In Uniunea Europeana colorantii alimentari aprobati sunt numerotati si asociati literei E. Unii coloranti alimentari sunt controversati si chiar interzisi din motive de siguranta in anumite tari, in timp ce in altele pot fi legali.

Exista doua tipuri de colorantii: naturali si sintetici. Pe langa alimente, colorantii se utilizeaza si in vopsele, produse cosmetice, haine, cerneluri, pesticide si medicamente.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate