scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Alergiile alimentare
    Multi oameni cred ca sunt alergici la anumite alimente. Dar adevaratele alergii alimentare nu sunt asa de comune cum ati putea crede. Doar 1% din persoanele adulte si 5% dintre copii sunt cu adevarat alergici la un aliment.
Ultima actualizare: 13-mar.-2013


Alergiile alimentare: Ce sunt alergiile alimentare

Alergia alimentara reprezinta sensibilitatea crescuta la un anumit aliment, manifestata printr-un raspuns imun al organismului. Nu trebuie facuta confuzia intre alergie alimentara si intoleranta alimentara, aceasta din urma aparand atunci cand organismul nu are suficiente enzime pentru a digera un anumit aliment. In cazul alergiei alimentare, organismul secreta anticorpi ca reactie la alimentele alergene consumate. Alimentele care cauzeaza cele mai multe reactii alergice sunt: laptele, ouale, crustaceele, pestele, alunele, ciocolata, rosiile, capsunile si citricele.

Multi oameni cred ca sunt alergici la anumite alimente. Dar adevaratele alergii alimentare nu sunt asa obisnuite cum ati putea crede. Cam 1% din persoanele adulte si 5% dintre copii sunt cu adevarat alergici la un aliment - adica au o reactie adversa declansata de sistemul imunitar al organismului. Mult mai multi oameni au intolerante alimentare, o reactie neplacuta fata de alimente, care nu implica sistemul imunitar.

Acest lucru nu este o consolare pentru cei care au avut experiente neplacute cu un aliment si se tem sa nu pateasca din nou. Dar distictia intre cele doua manisfestari este importanta, deoarece o adevarata alergie alimentara (numita si hipersensibilitate) poate cauza probleme serioase de sanatate, chiar moartea.

Daca aveti o reactie alergica fata de un anumit aliment, adresati-va medicului. Cu ajutorul testelor puteti diagnostica corect alergia alimentara si puteti lua masuri pentru evitarea alimentului respectiv in viitor.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate