scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Becuri economice sau ecologice
    De ce ar trebui sa renuntam la becul cu incandescenta in favoarea unui bec economic care costa de 10 ori mai mult? Unde este economia? Se poate numi bec ecologic daca are capacitatea de a polua mediul de zeci de ori mai mult decat unul clasic?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Becuri economice sau ecologice: Considerente ecologice legate de folosirea becurilor economice

Consumul de energie electrica al becurilor ecologice

In medie, consumul este cu pana la 75% mai redus decat in cazul utilizarii unui bec cu incandescenta de aceeasi luminozitate, dupa cum se poate vedea si din tabelul de mai jos unde este indicat consumul de curent comparativ intre becurile ecologice si becurile cu incandescenta, apropiate ca putere de iluminare.

luminozitate    bec cu    bec fluorescent
 (lumeni)    incandescenta   (ecologic)
==================================================
  450       40 W      9-13 W
  800       60 W     13-15 W
  1100       75 W     18-25 W
  1600       100 W     23-30 W
  2600       150 W     30-52 W

Reciclarea becurilor ecologice

Desi acest lucru e mai putin cunoscut, becurile ecologice sunt periculoase pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea omului daca nu sunt distruse si reciclate in mod corect. Vaporii de mercur din compozitia gazului au potential contaminant ridicat si sunt deosebit de greu de "curatat". De aceea, estefoarte important:

 • sa nu spargeti aceste tuburi de sticla
 • sa reciclati becurile ecologice conform instructiunilor

Becurile fluorescente compacte se recicleaza impreuna cu deseurile electrice si electronice. Este necesara colectarea si reciclarea lor de catre firme specializate in astfel de operatiuni si nu este recomandata debarasarea lor la un loc cu restul gunoiului menajer.

In cazul in care se intampla sa se sparga un bec fluorescent, se recomanda introducerea acestuia intr-un recipient inchis ermetic (de ex. un borcan de sticla cu capac) inainte de a fi dus in locul de colectare a deseurilor electrice si electronice, pentru a preveni raspandirea vaporilor toxici in mediul inconjurator. Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate