scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Banii
    Banii par cel mai simplu lucru, un mijloc utilizat de toti oamenii pentru a obtine bunurile si serviciile dorite, pentru a-si primi salariul sau a plati pe altii, pentru a economisi. Putini isi pun problema cum functioneaza si cum au aparut banii, si mai ales ce implica notiunea de bani in ansamblu.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Banii: Banii - mijloc de schimb

Civilizatia umana a evoluat si s-a metamorfozat datorita banilor. Viata de azi ar fi greu de conceput fara existenta lor. Totusi, in timp, notiunea de bani a avut semnificatii diferite in functie de perioada istorica la care facem referire. Aceasta este si intentia acestui scurt articol: sa prezinte in evolutie notiunea de bani si cea de moneda.

Banii sunt expresia puterii de cumparare

Ei reprezinta un mijloc de schimb, un substitut al bunurilor si serviciilor. La inceput, banii nu existau in forma de moneda sau bancnota cu care suntem obisnuiti. Pe parcursul timpului ei au imbracat diverse forme, in functie de ceea ce considerau oamenii mai de pret: roti mari de piatra, cutite, lespezi din sare.

In trecut, daca cineva detinea grau si avea nevoie de o vaca, trebuia sa gaseasca pe altcineva care avea vaca, dar in acelasi timp, dorea graul si accepta sa faca schimbul respectiv. Deci lucrurile erau destul de complicate atunci. Aparitia monedei a facut lucrurile mult mai usoare. In orice parte a lumii ati locui, daca doriti sa cumparati ceva, monedele pe care le aveti au o anumita valoare recunoscuta si pot fi schimbate.

Banii - expresie a bogatiei

Inafara de functia de substitut al marfurilor schimbate, banii sunt utilizati si ca un mijloc de depozitare al averii. Bunurile materiale care fac obiectul relatiilor de comert contemporane sunt de regula perisabile, sau in timp isi pierd din valoare. De aceea, banii sunt forma sub care oamenii pot acumula castigurile materiale.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate