scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Viteza de transfer wireless
    Un articol despre viteza de transfer a datelor prin intermediul retelelor wireless. Sau, de ce sa fiti bucurosi daca reusiti sa atingeti viteze de 2 ori mai mici decat cele prezentate pe ambalajul produsului.
Ultima actualizare: 25-ian.-2014


Viteza de transfer wireless: Placile de retea wireless

In acest articol vom incerca sa explicam de ce nu este deloc neobisnuit ca o conexiune wireless sa nu depaseasca decat rar jumatatea vitezei maxime date de producatorul sau.

Desi majoritatea placilor de retea actuale sunt capabile de viteze de transfer de 54 Mbps (megabiti pe secunda) sau 450 Mbps pentru placile care folosesc standardul 802.11n, in realitate nu veti atinge aceste viteze intr-o retea wireless. Exista o multitudine de factori care influenteaza viteza de transfer wireless.

Retelele wireless folosesc unde radio pe o anumita banda de frecvente (5.5 GHz pentru standardul 802.11a si 2.4 GHz pentru cele care folosesc standardul 8.2.11b si 802.11g)

Din pacate, retelele wireless nu sunt singurele dispozitive care opereaza in aceasta banda de frecvente. Prin felul in care au fost alocate de catre ministerul telecomunicatiilor si normele internationale, aceasta banda de frecvente este impartita de toate dispozitivele care fac parte din domeniul industrial, medical si scolar. Multe aparate casnice cum ar fi cuptoarele cu microunde, telefoanele fara fir, echipamentele medicale si altele folosesc aceste frecvente si rezultatul utilizarii mai multor echipamente pe aceeasi frecventa se numeste interferenta. Aceasta inseamna ca semnalul retelei wireless este influentat de toate aceste echipamente.

In prezent exista mult mai multe aparate care folosesc frecventele de 2.4 GHz decat cele care folosesc 5.5 GHz deoarece semnalele de frecventa 2.4 GHz se propaga pe distante mult mai mari decat cele de 5.5 GHz la aceeasi conditii de interferenta si putere de emisie. De aceea, la intrebarea "Care este cea mai buna frecventa pentru wireless" raspunsul este de multe ori "Depinde!"Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate