scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Tranzactiile online cu card
    Tot mai multe persoane folosesc cardul de credit / debit pentru a face cumparaturi online fara a sti cate pericole ii pandesc la fiecare apasare de tasta. Iata cateva amenintari posibile si solutii pentru a preveni furtul datelor confidentiale.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Tranzactiile online cu card: Cum sa va feriti de furtul de identitate online

Furtul de identitate a devenit la fel de banal ca si furtul de masini, din apartamente sau case. Atata doar ca in cazul furtului de identitate, hotul poate sa se afle la mii de kilometri departare de victima sa, poate locui chiar pe un alt continent.

Furtul prin folosirea unui alt nume de domeniu:

 • verificati intotdeauna URL-ul site-ului pe care va aflati. Unele browsere va inlesnesc aceasta munca prin evidentierea cu culoare diferita a numelui de domeniu al site-ului
 • verificati existenta pictogramelor de conexiune securizata
 • nu luati de bune toate link-urile pe care le intalniti. Puneti cursorului mouse-ului deasupra link-ului, fara sa dati click si cititi in bara de stare numele paginii reale unde veti ajunge in cazul in care dati click pe link.

Furtul prin infectarea cu programe malware / virusi:

 • folositi programe antivirus care sa scaneze periodic hard-disk-ul dvs si faceti update periodic la aceste programe
 • folositi firewall care sa blocheze anumite conexiuni internet initiate de programele instalate pe calculatorul dvs despre care nu stiti exact ce fac acolo
 • faceti update la aceste programe cat mai des posibil. Producatorii programelor antivirus si anti-malware va vor oferi rapid asistenta la instalare si utilizare
 • pentru a evita furtul datelor tastate puteti crea mici diversiuni atunci cand introduceti datele cardului dvs:
  • introduceti cifre in plus, ulterior stergeti aceste cifre intr-o ordine aleatoare.
  • Introduceti cifrele in alta ordine decat cea normala (folositi mouse-ul pentru a duce cursorul acolo unde e nevoie pentru ca in final sa fie completat corect numarul cardului - programele keylogger nu inregistreaza si miscarile mouse-ului)
 • folositi sisteme inteligente de citire a cardurilor si de criptare a datelor conectate la portul USB care va ajuta sa introduceti datele cardului fara a folosi tastatura.

Un exemplu de dispozitiv conceput pentru introducerea datelor fara tastatura este urmatorul:

 

Ideea pe care trebuie sa o retineti dupa acest articol este aceea ca preventia este foarte importanta.

Mai bine verificati de 2-3 ori toate aceste aspecte inainte de a da click pe butonul "Submit" al formularului cu datele dvs. financiare. Odata ce datele sunt transmise, nu mai este cale de intoarcere, si pot ajunge pe mana unor persoane care nu vor altceva decat banii dvs.

 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate