scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Motoarele de cautare
    Ce sunt motoarele de cautare si ce rol joacă ele în angrenajul numit internet? Cum ar arata internetul fără aceste motoare de căutare?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Motoarele de cautare: Motoarele de cautare stiu aproape tot ce se petrece pe internet

Majoritatea dintre noi am facut primul pas pe internet folosindu-ne de rezultatele motoarelor de cautare. Atunci cand esti nou venit in lumea site-urilor si resurselor partajate online, dintr-o data realizezi ca cel mai bun prieten al tau este un motor de cautare pe care te bazezi ca iti va arata drumul cel bun catre ceea ce cauti. 

Aparute acum cateva decenii din necesitatea de a organiza informatiile disponibile pe internet si de a le face usor de gasit,  motoarele de cautare au ajuns azi un business de succes. A furniza rezultate relevante celor care cauta anumite lucruri pe internet nu este insa deloc usor, mai ales acum cand cantitatea de informatii disponibila online creste aproape exponential si modul de prezentare al acesteia se modifica incontinuu.

Ce sunt aceste motoare de cautare?

Cea mai simpla definitie a unui motor de cautare este aceasta: un motor de cautare este un site web unde tu ca vizitator poti sa pui o intrebare despre un subiect si acesta iti va da o lista cu site-uri web pe care le cunoaste si despre care stie ca contin ceea ce cauti tu.  Daca intrebarea e bine pusa, e foarte posibil ca raspunsul cautat sa se afle in unul din site-urile web din lista pe care o primesti de la el. Exista insa si cazuri in care, desi motorul de cautare are cunostinta despre ceea ce vrei tu sa stii, nu intelege intrebarea ta, si prin urmare, nu iti va furniza cele mai relevante raspunsuri. De unde stie motorul de cautare toate aceste lucruri? In mod sigur le-a gasit si el pe internet mai inainte, le-a memorat in baza sa de date de de unde le poate gasi mai usor la nevoie. Din cand in cand, isi aduce la zi baza de date cu informatii dupa ce mai trage o tura prin site-urile pe care le-a vizitat deja, doar asa, sa vada ce s-a mai schimbat de la ultima sa vizita, le viziteaza pe cele nou aparute si le sterge din memorie pe cele pe care le considera neconforme cu anumite standarde de calitate.

In realitate, lucrurile sunt ceva mai complicate. Tehnologie complexa, calculatoare super-performante, conexiuni la internet de mare viteza, baze de date optimizate pentru stocarea si cautarea informatiilor, algoritmi complecsi de prelucrare a informatiilor, toate aceste lucruri fac dintr-un motor de cautare o afacere de mare anvergura.

De ce este un motor de cautare o afacere in sine?

Daca la inceput motoarele de cautare nu faceau altceva decat sa adune informatii de pe internet, sa le prelucreze si sa le ofere vizitatorilor intr-o forma simplificata, azi aceste informatii, inainte de a fi afisate sunt mai intai evaluate din punctul de vedere al rentabilitatii lor, iar in lista cu rezultatele cautarii sunt uneori interpuse si anumite informatii cu caracter publicitar din care motoarele de cautare fac profituri consistente de la cei direct interesati de pozitionarea informatiilor lor cat mai sus in lista de rezultate.

Odata constientizat avantajul economic extraordinar oferit de aceste motoare de cautare, au inceput sa apara o serie de afaceri orientate exclusiv pe aceasta nisa: SEO (Search Engine Optimization) servicii de optimizare a continutului site-urilor pentru ca acestea sa fie pozitionate cat mai la inceputul listei cu rezultate ale cautarii, SEM (Search Engine Marketing) plasarea link-urilor sponsorizate intre rezultatele cautarilor, urmarirea comportamentului consumatorilor de internet si efectuarea unor statistici privind modul lor de actiune in domeniul virtual, etc.

In paginile urmatoare ale acestui articol veti gasi informatii mai detaliate despre modul de functionare a motoarelor de cautare, despre internet marketing si tehnicile de optimizare care se folosesc cel mai des pentru a creste relevanta unui site web.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate