scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Magazinele online
    Toata lumea vrea sa vândă online. Trecerea de la site-urile cu anunturi la propriul magazin online e acum usoara si costurile au ajuns relativ mici. Ce inseamna insa vanzarile online si cum se pot face performante in acest domeniu?
Ultima actualizare: 23-sept.-2013


Magazinele online: Ce este un magazin online

Magazinul online este un site web care pe langa functionalitatile unui site de prezentare obisnuit ofera vizitatorilor posibilitatea sa cumpere produsele prezentate pe site. Cum se poate face acest lucru? Ei bine, exista multe posibilitati, insa cel mai simplu mod de a face vanzari online este acela de a colecta datele vizitatorilor interesati de un anumit produs si de a le transmite celor care detin magazinul online. De acolo vanzarea are loc prin canalalele de vanzari traditionale (telefon, email, etc) urmand ca vanzatorul sa finalizeze vanzarea prin mijloacele convenite cu cumparatorul. 

In cazul magazinelor online mai avansate, plata produselor se face direct online, vanzatorul neavand altceva de facut decat sa livreze produsele comandate si sa isi verifice extrasele de cont de la banca. Trebuie sa stiti ca vanzarile online nu sunt toate la fel. Nu exista un tip de magazin online standard si nu exista un manual de vanzari online universal valabil. Exista produse/servicii, exista cumparatori si exista vanzatori. Magazinul online este doar un instrument care le reuneste pe toate 3 si face posibila aceasta vanzare.

Cum alegeti un magazin online potrivit?

Aceasta este o intrebare la care cel mai bine v-ar putea lamuri un consultant in comert electronic. Exista mai multe tipuri de magazine online fiecare fiind potrivit unui anumit domeniu de activitate. Daca nu doriti sa apelati la astfel de servicii de consultanta in e-commerce, puteti sa incepeti prin a incerca pe rand tipurile de solutii de comert electronic existente pana cand va dati seama singuri care este cea mai potrivita pentru dvs. Apeland insa la un consultant in vanzari online sau in cel mai rau caz la o firma de web design, veti putea sa luati o decizie care sa va scuteasca de cateva batai de cap ulterioare.

Atentie! De ce am spus ca o simpla firma de web design nu e cea mai potrivita in domeniul consultanței in alegerea unui magazin online? Pentru ca de cele mai multe ori, aceste firme de web design nu fac altceva decat sa adapteze un design de site la codul sursa al unui magazin online si va livreaza aceasta combinatie fara insa a intelege care sunt nevoile dvs. de business reale. Serviciile de consultanta in domeniul comertului electronic se axeaza in primul rand pe asigurarea profitului dvs. Este important sa stiti de la bun inceput ce aveti de facut pentru a trece pe profit cat mai repede. Daca mergeti doar pe mana firmei de web design, este posibil sa va alegeti doar cu un site web frumos, dar care nu genereaza profit.

Ce tipuri de magazine online exista si cum puteti avea unul?

Ca viitor detinator de magazin online, trebuie sa stiti ca puteti alege dintr-o mare diversitate de oferte.

1. Exista site-uri de comert electronic care va permit sa incepeti sa vindeti aproape instantaneu, folosindu-va de site-ul lor existent. Dvs. doar va inregistrati ca utilizator pe acel site, va introduceti produsele si serviciile, va stabiliti preturile si asteptati sa vina comenzile de la clienti fara ca sa trebuiasca sa va faceti propriul dvs. site de vanzari. Costurile dvs. in acest caz sunt reduse doar la plata unui abonament lunar si/sau a unui comision din vanzari.

2. Exista site-uri de comert electronic care se pot crea pe scheletul unui cod sursa gratuit (open source), dvs. trebuie doar sa instalati scripturile pe un server de gazduire web, sa platiti abonamentul de gazduire, sa va cumparati un nume de domeniu si sa instalati un template (care se poate obtine uneori gratuit). Exista firme care adapteaza pentru dvs. astfel de șabloane (template-uri) de e-commerce contra unui anumit tarif cu sau fara personalizarea sablonului.

3. Varianta cea mai costisitoare (dar de cele mai multe ori cea mai buna) este aceea a unui site de comert electronic croit special pentru dvs. tinand cont de specificul afacerii dvs. Aici intervine si faza de consiliere in alegerea tipului de site, a functionalitatilor cele mai potrivite si in stabilirea strategiei de urmat.

Cititi in continuare: ce functionalitati minime trebuie sa aiba un magazin online Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate