scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Parchetul
    Cu siguranta, este o metoda de a imbunatati aspectul locuintei si valoarea de revanzare a acesteia. Ce tip de parchet sa alegem? Laminat sau lemn masiv?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Parchetul: Varietatile de lemn pentru parchet

O alta decizie importanta pe care trebuie sa o luati este legata de tipul materialului lemnos din care este confectionat parchetul.

 Exista o mare diversitate de parchet din lemn masiv, dar aici sunt 2 aspecte de care trebuie sa tineti seama: substanta lemnoasa si stilul. Stilul se refera la aspectul pe care doriti sa il obtineti prin parchetare. O culoare mai deschisa este potrivita unor locatii cu destinatie mai lejera în timp ce nuantele inchise sunt specifice încăperilor cu destinatie mai protocolara. Desi nu exista o regula bine stabilita pentru amplasarea diferitelor stiluri de parchet, un designer de interior ar alege anumite tipuri de parchet pentru anumite locaţii, în functie de destinatia lor, dar si de bugetul alocat. Deşi v-aţi aştepta să coste cam la fel, pretul parchetului poate difieri simtitor de la o varietate de culoare la alta.

Atunci cand doriţi să cumparati parchet veti observa ca pretul se stabileşte pe metrul patrat de parchet. Ar fi bine sa va faceti o idee despre suprafata pe care o aveti de acoperit inainte de a incepe sa cautati tipul de parchet, in acest fel putand estima rapid cam care ar fi costurile cu materialele.

O altă caracteristică importanta este duritatea relativă a lemnului din care este confectionat parchetul. In tabelul de mai jos sunt prezentate mai multe valori care indica duritatea masurata dupa sistemul numit Janka. Acest sistem se bazeaza pe masurarea fortei care trebuie aplicate asupra unei bile de otel cu diametrul de 0.444 inch (cca. 1.14 cm) pentru a patrunde in lemn pina cand urma lăsată în lemn atinge diametrul bilei. Cu cât este mai mare acest număr, cu atât varietatea respectivă de lemn este mai dură:

Sistemul Janka de măsurare a durităţii lemnului
===============================================

Varietate de lemn    Duritate relativă
_______________________________________________
Cumaru (Brazilia)    3540
Cireş brazilian      2350
Stejar alb           1360
Stejar rosu          1290
Nuc negru            1010
Pin galben            870
Brad                  660
_______________________________________________

Dupa ce ati selectat tipul de parchet si varietatea de lemn pe care doriti sa o folositi, este timpul sa va ganditi la finisaj.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate