scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Parchetul
    Cu siguranta, este o metoda de a imbunatati aspectul locuintei si valoarea de revanzare a acesteia. Ce tip de parchet sa alegem? Laminat sau lemn masiv?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Parchetul: Tipuri de parchet

Inaintea planificarii muncii de instalare propriu-zise, cel mai important lucru il constituie alegerea tipului de parchet care se potriveste cel mai bine spatiului dvs. de locuit si posibilitatilor de montaj pe care le aveti. Nu trebuie confundat tipul parchetului cu varietatea lemnului. În continuare vom analiza pe rand aceste 2 aspecte şi vom începe cu tipurile de parchet:

Parchetul din lemn masiv:

Exista si in cazul acestui tip de parchet mai multe modalitati de prezentare si toate le puteti gasi intr-o forma de finisare mai avansata sau nu. Parchetul nefinisat trebuie finisat dupa instalare. Cel pre-finisat este finisat intr-o masura mai mare direct in fabrica, astfel incat este nevoie doar de instalare. Acesta se poate găsi sub mai multe forme de prelucrare: şipci, scânduri şi parchet.

Dintre acestea, parchetul necesită o prelucrare mai avansată din fabrică deoarece se prezintă sub diferite forme geometrice care pot fi îmbinate intre ele pentru a alcatui decoruri deosebite.

Parchetul din lemn procesat:

Acesta nu trebuie confundat insa cu parchetul de lemn laminat. Parchetul procesat este produs prin lipirea unui furnir din material plastic peste lemnul masiv. Diferenta dintre acesta si parchetul laminat este aceea ca parchetul laminat nu contine lemn masiv, asa cum veti vedea mai departe citind acest articol.

Pardoseli din lemn impregnate cu soluţie acrilică

Parchetul din lemn impregnat cu soluţie acrilică este de fapt un parchet din lemn masiv care a suferit o infuzie cu soluţie acrilică şi colorant. De aceea, el îşi păstrează aceeaşi culoare pe toată grosimea lui. În acest fel, ceea ce pare a fi un finisaj de suprafaţă se regăseşte în toată grosimea parchetului.

Acest tip de parchet este deosebit de tare si rezistent la umezeală şi zgârieturi si se foloseste de obicei în locatiile comerciale şi în unele locatii rezidentiale. Odata instalat, este destul de greu sa observati diferenta dintre acesta si alte tipuri de pardoseli.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate