scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Parchetul
    Cu siguranta, este o metoda de a imbunatati aspectul locuintei si valoarea de revanzare a acesteia. Ce tip de parchet sa alegem? Laminat sau lemn masiv?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Parchetul: Parchet din lemn sau laminat

Odata cu cresterea continua a popularitatii parchetului laminat, multi oameni se intreaba care dintre aceste doua tipuri de parchet este cel ma potrivit pentru ei.

Nu e usor de dat un raspuns la aceasta intrebare. Unii utilizeaza fara nici un fel de probleme parchetul laminat, in timp ce altii prefera parchetul de lemn masiv pentru ca e mai rezistent si poate fi reconditionat fara a fi demontat.

Parchetul de tip laminat este construit de obicei din rumegus presat din fibre de inalta rezistenta placat de o parte si alta cu melaminat, peste care se aplica o hartie fotografica de calitate superioara in care este imprimata o imagine de fibra de lemn sau alt fel de imagine cu modele geometrice sau din natura. Peste hartia fotografica se mai aplica un strat de laminat. Exista insa si tipuri de parchet care in loc de stratul de hartie imprimata folosesc o sectiune foarte subtire de fibra de lemn adevarat.

Pentru fiecare tip de parchet exista si plusuri si minusuri. Cel mai important aspect de care trebuie sa tineti seama atunci cand va hotarati asupra unui tip de parchet este rezistenta mai mica sau mai mare la zgarieturi sau la aparitia petelor de culoare datorate expunerii la soare. Parchetul din lemn masiv se poate aduce la aspectul initial printr-o simpla operatiune de slefuire si lacuire, in timp ce parchetul laminat trebuie inlocuit in cazul in care un element de parchet este zgariat.

Pentru posesorii de animale de companie ar fi mai util un parchet din lemn masiv, din cauza zgarieturilor care ar putea fi provocate de către acestea. Pe de altă parte, un avantaj al parchetului laminat asupra celui de lemn masiv este ca cel laminat nu are nevoie de atâta întretinere din cauza stratului protector de laminat. De asemenea, acesta nu se ingalbeneste in timp si nici nu are nevoie de intretinere speciala cu ceara sau lustruire ca si cel din lemn masiv.

Parchetul laminat se monteaza de obicei pe un strat de burete care ajuta la reducerea zgomotului.

Desi ambele tipuri de parchet sunt afectate de umezeala excesiva, cel laminat rezista mai bine in bai sau bucarii pina la un anumit nivel al umezelii.

În concluzie, este la latitudinea dvs. sa alegeti un tip sau altul de parchet in functie de nevoile personale, de buget si de situatia locativa. Speram ca acest articol v-a fost de ajutor in luarea deciziei!Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate