scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Parchetul
    Cu siguranta, este o metoda de a imbunatati aspectul locuintei si valoarea de revanzare a acesteia. Ce tip de parchet sa alegem? Laminat sau lemn masiv?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Parchetul: Finisajul parchetului

Acesta reprezinta stratul superficial care protejeaza parchetul de actiunea factorilor de uzură de zi cu zi. Finisajul se refera in principal la culoare si luciu. Aici puteti sa interveniti si dvs. pentru a personaliza parchetul instalat.

Daca nu v-a fost de ajuns oboseala datorată montajului, atunci va puteti incumeta si sa-l  finisati singur. Desi puteti opta pentru parchet pre-finisat, nu este imposibil sa faceti finisajul de unul singur pentru cel nefinisat. Tot ce trebuie sa faceti este sa planificati cu atentie toata operatiunea si sa actionati corect in tot ceea ce faceti. In acest fel puteti obtine un finisaj de calitate care l-ar face invidios pe orice profesionist.

Finisajele de suprafata

Acestea sunt cele mai des intâlnite. In aceasta tehnica este necesara o simplă băiţuire pentru a da culoarea finală si apoi acoperirea cu un strat protector de lac. Aceste finisaje sunt usor de intreţinut şi destul de durabile. Solutiile cu care se poate realiza acest tip de finisaj sunt:

Uretan pe baza de ulei: este cel mai des intilnit finisaj. Se aplica in 2 sau 3 straturi si de obicei este lucios, semilucios sau satinat. Singura problema este durata foarte mare de timp in care se usca un strat aplicat - aproape 8 ore, timp in care trebuie sa asigurati o ventilatie corespunzatoare in incaperile in care s-a aplicat.

Uretan pe baza de apa: o solutie bună în cazul în care vă ocupati chiar dvs. de aplicare. Se usca rapid si se curata usor cu apa si săpun. Spre deosebire de cel pe baza de ulei, nu miroase la fel de tare la aplicare si nu se ingalbeneste in timp.

Uretan tratat impotriva umezelii: este mai durabil in timp decat celelalte doua tipuri, fiind folosit mai ales in locatiile comerciale, si este bine sa fie aplicat de profesionisti.
 

Finisaje in adancime

Aceste tipuri de finisaje patrund mai adanc in parchet decat cele de suprafata. Solutia se îmbibă în parchet si pe deasupra se aplica un strat protector de ceara pentru a da stralucire. Intretinerea acestui tip de parchet este ceva mai delicata, stratul protector de ceara trebuind să fie aplicat la intervale regulate, iar solutiile de curatare trebuie sa fie doar de anumite tipuri. De aceea, in cazul in care doriti sa efectuati lucrarea de unul singur, este mai bine sa folositi un finisaj de suprafata.

Acum mai trebuie să definitivaţi un singur aspect: luciul. Aveţi la îndemână mai multe optiuni, de la foarte stralucitor la mat sau sidefat.

Bineinteles ca un parchet foarte stralucitor arata mult mai bine decat celelalte tipuri, însă are si un dezavantaj major: zgârieturile superficiale sunt foarte vizibile. In incaperile rezidentiale se utilizeaza de cele mai multe ori finisajele mai putin stralucitoare sau sidefate.

Trebuie sa va ganditi insa dinainte la acest aspect daca doriti sa folositi parchet pre-finisat.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate