scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Cum sa plantezi semintele de flori
    Va plac florile? Iata cateva sfaturi practice pentru cei care doresc sa isi infrumuseteze casa si gradina plantand singuri seminte de flori.
Ultima actualizare: 25-feb.-2015


Din cuprinsul articolului

Cum sa plantezi semintele de flori: Cum plantam semintele de flori in interior

 1. Alegeti un recipient in functie de destinatia finala a plantelor:

  • Daca doriti transplantarea florilor in gradina, optiunea cea mai la indemana este sa utilizati vase de turba sau cuburi nutritive pentru rasaduri
Vasele de turba va permit transplantarea comoda a plantei in gradina cu tot cu vas. Ele sunt complet biodegradabile si imbunatatesc solul din jur dupa transplantare.
 
Cuburile nutritive pentru rasaduri sunt realizate din materiale organice si favorizeaza formarea rapida a radacinilor. Si ele sunt complet biodegradabile in sol atunci cand sunt transplantate.
  • Daca doriti sa pastrati florile in interior sau sa le cresteti intr-un ghiveci, aveti mai multe optiuni: 

Puteti incepe fie cu vase de turba (un vas de turba pentru fiecare planta) pe care apoi sa le transplantati intr-un ghiveci sau container mai mare (cu un bun sistem de drenaj), fie sa rasaditi direct in ghiveci sau container.

2. Umlpeti recipientul ales cu  mixul de seminte umed, lasand intre 6 mm - 2,5 cm spatiu gol intre mix si capacul recipientului, in functie de dimensiunea acestuia. Pentru vasele de turba, lasati in jur de 6 mm. 
 
3. Nivelati usor pamantul, dar nu il apasati tare in jos, pentru a nu impiedica apa si aerul sa circule usor.
 
4. Creati niste dungi superficiale sau gauri in solul pregatit.
 
5. Puneti semintele in aceste spatii. Incercati sa raspanditi semintele la distante egale, dar nu va faceti probleme daca nu sunt asezate perfect, le veti putea plivi si aranja dupa ce ies rasadurile. 
 
6. Acoperiti semintele asa cum este specificat in instructiunile de plantare ale furnizorului de seminte. Unele necesita un strat subtire de vermiculit, in timp ce altele (majoritatea semintelor foarte mici) nu trebuie acoperite deloc.
 
7. Pulverizati putina apa cu un spray.
 
8. Acoperiti containerul cu sticla sau cu o pung acurata de plastic, in cazul vaselor de  turba.
 
9. Puneti recipientul intr-un loc cu lumina solara indirecta si temperatura in jur de 21 grade celsius.
 
10. Dupa ce semintele germineaza (dau lastari), inlaturati punga de plastic sau sticla si mutati planta la soare (temperatura trebuie sa fie intre 15.5 si 24 C. Urmariti-le atent dupa insamantare deoarece germinarea poate fi foarte rapida.
 
11. Pastrati semintele umede, dar nu le udati prea tare. Ca regula generala, lasati amestecul sa se usuce usor intre udari.
 
12. Daca intentionati sa pastrati florile in ghiveci: 
  • Dupa ce dezvolta primul set de frunze, transplantati rasadurile in vase individuale folosind pamant pentru ghiveci (imbogatit cu nutrienti). Despartiti eventualele rasaduri impletite si transplantati-le separat - cate unul pentru fiecare vas de turba sau la 5 cm distanta daca le puneti intr-un recipient mai mare. Pentru a transplanta corect fiecare rasad, faceti o gaura cu degetul in pamantul pregatit (suficient de adanca incat samanta sa fie la acelasi nivel al solului ca si inainte de transplantare). 
  • Tasati usor pamantul in jurul fiecarui rasad, apoi udati putin.
  • Caliti florile (obisnuiti-le cu conditii de mediu mai aspre) inainte de a muta ghiveciul afara sau de a le planta in paturi de flori, astfel:
Ziua 1 – Lasati-le afara circa 4 ore, expunandu-le la lumina soarelui in functie de indicatiile specifice pentru fiecare floare (de ex. in plin soare, sau in umbra partiala sau in umbra completa)
Ziua 2 – Lasati-le afara timp de sase ore
Ziua 3 – Lasati-le afara opt ore
Ziua 4 – Transplantati-le in gradina sau in patul de flori
 
 


Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate