scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Cum sa plantezi semintele de flori
    Va plac florile? Iata cateva sfaturi practice pentru cei care doresc sa isi infrumuseteze casa si gradina plantand singuri seminte de flori.
Ultima actualizare: 25-feb.-2015


Cum sa plantezi semintele de flori: Cand se planteaza semintele de flori

Daca plantati semintele in interior, puteti alege orice moment va convine. Daca rasadurile sunt destul de mature pentru a fi mutate, le-ati calit inainte de mutare si nu le veti transplanta inainte de ultimul inghet, veti avea cel mai probabil rezultate frumoase. 

 
In cazul in care doriti sa plantati seminte de flori afara, momentul ales este important, el depinzand de tipul florilor: anuale sau perene.
 

Care este momentul cel mai potrivit pentru plantarea semintelor de flori perene afara?

 
Semintele de flori perene trebuie plantate afara fie primavara timpuriu fie toamna tarziu.
 
Daca sunt plantate primavara devreme, radacinile plantei vor avea timp sa creasca suficient de mari si puternice ca sa reziste peste iarna.
 
In cazul plantarii toamna tarziu, probabil ne intrebam daca frigul nu va distruge planta inainte ca ea sa apuce sa creasca. Invelisul semintei ii ofera acesteia protectie, iar semintele vor ramane inactive (in stare de dormanta) pana la venirea primaverii. Insamantarea de toamna ajuta si in alta privinta: multe seminte perene au nevoie de umezeala si temperatura racoroasa pentru a germina (proces numit stratificare), conditii mai complicat de obtinut daca ele sunt insamantate primavara.
 
Daca totusi va hotarati sa le insamantati primavara devreme, va trebui sa amestecati semintele de flori cu vermiculit si chiar sa umeziti amestecul pana ajunge la consistenta unui burete stors. Apoi turnati amestecul intr-un vas cu capac si il puneti in frigider pentru o perioada de doua si jumatate - trei luni (calculati astfel perioada de refrigerare, incat sfarsitul ei sa corespunda cu data la care vreti sa le insamantati).
 

Care este momentul cel mai potrivit pentru plantarea semintelor de flori anuale afara?

 
Florile anuale trebuie plantate in functie de toleranta lor individuala la frig.
 
  • In cazul florilor rezistente, semintele trebuie plantate imediat ce solul este suficient de dezghetat pentru a fi lucrat sau atunci cand stiti ca temperatura solului nu mai scade sub -4 grade celsius.
  • Semintele de flori semi-rezistante trebuie plantate atunci cand solul este cald, chiar daca ocazional se mai inregistreaza si temperaturi apropiate de inghet.
  • Florile delicate trebuie plantate abia atunci cand trece complet pericolul de inghet. Orice temperatura sub 4 grade le poate provoca probleme.
Daca doriti sa plantati mai devreme semintele de flori delicate sau semi-rezistente, incepeti plantarea in interior si transplantati-le afara atunci cand temperaturile sunt acceptabile. 
 
 


Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate