scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Cum sa plantezi semintele de flori
    Va plac florile? Iata cateva sfaturi practice pentru cei care doresc sa isi infrumuseteze casa si gradina plantand singuri seminte de flori.
Ultima actualizare: 25-feb.-2015


Cum sa plantezi semintele de flori: Flori anuale si perene

Inainte de a intra in detalii privind modul de plantare a florilor, e important sa intelegem care este diferenta intre plantele perene si cele anuale.

Plantele anuale

Plantele anuale sunt acele plante care au un ciclu de viata scurt, pe durata de maxim un an (de la germinare pana  la producerea semintelor). Aceste plante se dezvolta, produc seminte si apoi mor, fiind nevoie de plantarea semintelor produse de acestea pentru a obtine o noua planta in sezonul urmator.

Plantele anuale de vara germineaza in timpul primaverii, si se maturizeaza spre sfarsitul toamnei aceluiasi an. Plantele anuale de iarna germineaza pe perioada toamnei si ajung la maturitate in perioada primaverii sau verii anului urmator.

Plantele perene

Denumirea de planta perena provine din limba latina (per = pe parcursul/pe durata , annum = an). Plantele perene sunt acele plante care traiesc pe durata a cel putin 2 ani. De asemenea, termenul este folosit si pentru a diferentia florile perene - care traiesc mai multi ani - de alte elemente de vegetatie cum sunt copacii, tufisurile sau alte plante lemnoase care traiesc mai multi ani si care practic pot intra tot in categoria plantelor perene.

Plantele perene de obicei rezista de la un sezon la altul prin dezvoltarea unor structuri de reproducere vegetativa (bulbi, tuberculi, rizomi, etc) astfel incat dupa terminarea unui ciclu de viata, acestea raman in pamant intr-o forma de hibernare pana la inceputul sezonului urmator cand planta incepe sa se dezvolte din ceea ce a ramas in pamant.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate