scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Cum sa plantezi legume in casa
    Cum procedam daca dorim sa plantam legumele preferate in casa? Aflati care sunt pasii si regulile de urmat pentru a obtine propria recolta de legume.
Ultima actualizare: 20-feb.-2014


Din cuprinsul articolului
 • Sfaturi pentru obtinerea rasadurilor

Cum sa plantezi legume in casa: Sfaturi pentru obtinerea rasadurilor

Multe seminte de legume pot fi plantate direct in pamantul din gradina, insa exista cateva legume pe care le puteti planta in casa, chiar daca afara este inca frig. Pentru a avea o recolta reusita, este bine sa respectati urmatorii pasi:

 1. Procurati-va semintele de legume pe care vreti sa le plantati de la un furnizor de seminte si incepeti sa le pregatiti pentru insamantare. Puteti planta in acest fel castraveti, rosii, varza, broccoli, conopida, ardei si altele. Luati o cutie compartimentata, un carton pentru oua sau o cutie de lapte decupata si umpleti-le cu un mix de pamant pentru rasadit. Asigurati-va ca pamantul este umed inainte de a-l pune in containere.
   
 2. Plantati semintele de legume in pamant. Puneti 1-2 seminte in fiecare compartiment. Daca rasadurile vor fi prea dese, puteti ulterior sa indepartati ce este in exces. Cititi instructiunile de pe pachetul cu seminte pentru a afla adancimea la care acestea trebuie plantate. Adaugati apoi pamant si deasupra semintelor, pentru a le acoperi.
   
 3. Pregatiti betisoare pe care sa scrieti numele legumei si data plantarii. Acest lucru e important atunci cand plantati mai multe tipuri de seminte de legume sau daca plantati acelasi tip, dar la intervale diferite de timp. Puneti betisoarele in containerele cu pamant care le corespund.
   
 4. Acoperiti containerele cu o punga de plastic si impachetati marginile. Daca recipientele sunt bine acoperite, nu va fi nevoie sa mai udati semintele decat dupa ce apar rasadurile.
   
 5. Odata ce semintele de legume incep sa incolteasca, inlaturati pungile de plastic. Rasadurile ar trebui sa apara in 10-14 zile, dar in unele cazuri acest proces poate sa dureze pana la 21 zile. Daca dintr-un motiv sau altul se intampla ca semintele sa nu incolteasca, procurati-va alte seminte de legume  si repetati procesul de plantare.
   
 6. Mutati rasadurile la o fereastra insorita, orientata spre sud. Daca nu aveti ferestre orientate spre sud, va trebui sa improvizati cautand zone din casa care sunt luminate constant. Puteti plasa rasadurile in fata unor corpuri de iluminat.
   
 7. Udati rasadurile doar atat cat este necesar pentru a pastra solul umed. Puteti folosi o sticla cu pulverizator pentru a fi siguri ca nu udati pamantul prea tare.
   
 8. Lasati rasadurile sa prinda putere doua saptamani, apoi le puteti muta in gradina, daca anotimpul permite. Pentru inceput, puneti containerele cu rasadurile afara la soare cate 2-3 ore pe zi. Dupa o saptamana, puteti lasa rasadurile afara si ziua si noaptea (daca nu exista pericol de inghet).


Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate