scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Raul de miscare
    Sfaturi practice pentru evitarea aparitiei raului de miscare atunci cand calatoriti cu masina, trenul, avionul sau vaporul
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Raul de miscare: De ce apare raul de miscare

Multi oameni care calatoresc cu avionul, vaporul, masina sau alt mijloc de transport au simtit intr-un moment sau altul simptome care au fost denumite generic "rau de masina”. In termeni medicali aceste simptome poarta numele de kinetoza.

 In timpul calatoriilor, orice schimbare rapida de viteza, virajele stranse si frecvente si orice astfel de evenimente maresc riscul aparitiei kinetozei.

Simptomele sale obisnuite pot fi considerate a fi de vertij, dureri de cap, oboseala, disconfort general, lipsa culorii in obraji, lipsa apetitului si ameteala. Pe masura ce calatoria continua, pot aparea stari de voma, o scadere a presiunii arteriale si poate aparea o degradare a perceptiei senzoriale.

Care sunt cauzele acestor manifestari?

Desi nu s-a stabilit o cauza precisa pentru aceste manifestari, varianta agreata in acest moment de specialisti este ca raul de miscare este un mecanism de aparare al organismului impotriva neurotoxinelor. O anumita zona a creierului este responsabila pentru inducerea starii de voma atunci cand sunt detectate otravuri sau atunci cand apar discordante intre senzatia de vedere si cea de echilibru. De ex. atunci cand simtim miscarea dar nu o percepem vizual, urechea interna transmite creierului ca simte miscarea dar in acelasi timp ochii transmit ca totul este static. Drept urmare, creierul trage concluzia ca unul dintre senzori transmite informatii gresite si cel mai probabil aceasta situatie a fost provocata de ingerarea unor otravuri. Creierul va induce starea de voma pentru a elimina posibila toxina.

Cate tipuri de kinetoze exista?

Desi aceste senzatii pot sa se manifeste in cele mai variate situatii, medicii specialisti au clasificat raul de miscare dupa mai multe situatii in care acesta poate sa apara:

    1. Rau de miscare cauzat de miscare simtita dar care nu poate fi vazuta
    2. Rau de miscare cauzat de miscare vazuta dar care nu poate fi simtita
    3. Rau de miscare cauzat de miscare vazuta si simtita, insa senzatiile percepute nu sunt sincronizate

Fiecare individ va constata "pe propria piele" daca anumite mijloace de transport ii provoaca astfel de simptome sau nu si va sti pe viitor cu ce fel de mijloace de transport poate calatori confortabil.

Cititi in paginile urmatoare cateva sfaturi practice de urmat de catre cei care sunt predispusi la aparitia acestor simptome.
 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate