scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Craciun in Viena
    Desi este o atractie turistica pe tot parcursul anului, in perioada sarbatorilor de iarna capitala Austriei se transforma radical
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Din cuprinsul articolului

Craciun in Viena: Pietele traditionale de Craciun

Traditia targurilor de Craciun din Viena a inceput in urma cu secole, mai intai acestea au fost numite piete de decembrie, apoi pietele lui Thomas, iar din secoulul al XVIII lea se numec piete de Craciun.

Incepand cu mijlocul lunii noiembrie apar aceste piete traditionale de Craciun (Christkindlmarkt), o traditie ce se respecta din secolul 17. Acestea se afla in centrul tuturor  activitatilor din Viena. Cea mai mare piata de acest fel se afla in fata impunatorului edificiu al primariei vieneze - Rathaus (pe internet la www.christkindlmarkt.at), considerata pe buna dreptate ca fiind una dintre cele mai frumoase piete de acest fel din Europa.

In mai mult de 150 cabanute din lemn puteti sa gasiti bunatati traditionale de sezon: turta dulce, vata de zahar, fructe uscate sau prajite, muraturi asortate, carnati (wurst), lumanari de toate formele, culorile si aromele posibile, decoratiuni de Craciun fabricate manual de mesterii austrieci, jucarii din lemn. Mirosul mirodeniilor si al vinului fiert predomina in toata zona, iar pomii decorati cu globuri si lumini multicolore creeaza o atmosfera de vis pentru cei peste 3 milioane de vizitatori care calca anual pragul targului.

 

 

Un alt loc care merita vizitat in aceasta perioada este Spittelberg, un labirint de stradute inguste situat intre Burggasse si Siebensterngasse. Acolo, printre butoaie de vin si bere aflate direct in strada puteti sa sorbiti linistiti berea traditionala sau un pahar de vin fiert, admirand totodata stilul caracteristic al acestui cartier artistic. Targul din piata Spittelberg este mai mic si mai putin vizitat decat cel din fata primariei insa atmosfera nu este cu nimic mai prejos.

De asemenea, merita vizitat si targul din fata impunatoarei biserici Karlskirche, ca si cel din curtea Castelului Schönbrunn (Schloss Schönbrunn).

Pe langa acestea, vizitati piata destinata operelor de arta, Am Hof, cea de la palatul Belvedere sau cea de la Maria Theresien Platz.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate