scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre NASCAR
    Nascar - sau cum s-a transformat o competitie intre masini de serie intr-un campionat urmarit pe toate continentele, in care masinile zboara pe circuit cu viteze de 300 km/h si chiar mai mult
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


NASCAR: Ce reprezinta NASCAR

NASCAR reprezinta pentru multi simbolul masinilor cu multi cai putere ce alearga pe un circuit oval cu viteze ametitoare, apropiate de cele atinse de masinile de Formula 1 sau IndyCar. De fapt NASCAR este acronimul ce provine de la National Association for Stock Car Auto Racing, adica in traducere libera Asociatia Nationala Americana a Curselor de Masini de Serie, asociatie creata in 1947 de catre Bill France care a dorit sa faca din cursele de masini un sport accesibil unui numar cat mai mare de participanti. Pentru aceasta, NASCAR a desemnat regulile dupa care se pot desfasura competitiile cu masini de acest fel.

In ceea ce urmeaza ne vom referi la masinile ce ruleaza in campionatul Winston Cup al NASCAR, pentru ca trebuie sa stiti ca sub egida NASCAR exista si alte tipuri de curse cu motor (Busch, camioane, etc...)

La inceput regula de aur a NASCAR a fost sa concureze „doar masini de serie”. Cursele aveau loc pe circuite de pamant, neasfaltate cu multe denivelari si urme de roti lasate in urma de alte masini, foarte departe de standardele acceptate azi de organizatorii curselor moderne. La inceput, masinile erau intr-adevar masini de serie, nemodificate, dar acestea nu rezistau la tratamentul dur aplicat de piloti pe asemenea circuite. Aceasta pina in 1964 cand din cauza deselor accidente cu consecinte tragice pentru piloti regulamentul NASCAR a fost modificat, renuntandu-se la principiul fundamental de la care a pornit ideea infiintarii acestui fel de competitii.
Astfel, NASCAR a permis aducerea unor modificari masinilor ce concurau, de cele mai multe ori pentru a mari siguranta pilotilor si spectatorilor pe timpul desfasurarii curselor, dar si pentru a permite cresterea performantele masinilor. Toate aceste modificari sunt strict controlate de NASCAR si sunt specificate in amanunt in regulamentul de desfasurare al competitiilor de acest fel. Inaintea fiecarei curse, masinile sunt verificate in amanunt pentru a se vedea daca respecta regulamentul si doar asa pot lua startul in cursa respectiva.

In zilele noastre, masinile NASCAR au putine lucruri in comun cu masinile de serie din care provin. La fel se intimpla si in campionatele europene de masini de serie, unde doar forma caroseriei mai aduce aminte de masina sub emblema careia concureaza. In cazul masinilor din NASCAR, aproape fiecare piesa a carosieriei si a motorului este fabricata manual. Aspectul exterior al masinii este dat de folii subtiri de metal imbinate pe un cadru format din tuburi de otel iar motoarele sunt asamblate de la zero, piesa cu piesa.

In paginile urmatoare descoperiti in amanunt cum se ajunge de la zero la o masina de curse NASCAR.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2022 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate