scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Metode de reducere a consumului de carburant
    Cum puteti sa platiti mai putin pentru carburantul masinii dvs? Nu va bazati pe reducerea pretului la benzina sau motorina. Aplicati niste reguli simple care va vor reduce consumul de carburant al masinii fara prea mare efort! Si nu in ultimul rand, feriti-va de inselatoriile care pretind ca va scad consumul de carburant in mod miraculos!
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Metode de reducere a consumului de carburant: Factorii tehnici care influenteaza consumul de carburant

Autoturismele nu sunt o afacere prea buna. De fapt, de putine ori sunt o afacere in sine. Se spune ca o masina aduce bucurie proprietarului doar de 2 ori: prima data atunci cand o cumpara si a 2-a oara atunci cand o vinde.

Nu este cazul sa intram in detalii legate de eficienta economica a unei masini, de costuri de exploatare si scaderea valorii de revanzare. Scopul acestui articol este acela de a evidentia metodele de reducere a consumului de combustibil fara a aduce modificari masinii.

Putem imparti factorii care influenteaza consumul unei masini in cateva categorii: factori de natura tehnica sau mecanica, si factori ce tin de comportamentul uman. De cele mai multe ori, soferul este raspunzator de cresterea nejustificata a consumului de benzina sau motorina, fie prin comportamentul sau la volan, fie prin exploatarea necorespunzatoare a masinii, deci influentand prin aceasta in mod direct si factorii  tehnici.

Factorii tehnici

Modul in care functioneaza motorul e foarte important in obtinerea unui consum redus. Practic acolo are loc arderea combustibilului, iar daca din punct de vedere tehnic masina nu se prezinta corespunzator, consumul se duce de cele mai multe ori in sus. Pentru a reduce consumul de benzina sau motorina, urmati urmatoarele sfaturi si recomandari:

 1. Aveti grija ca masina dvs. sa fie bine intretinuta, cu reviziile la zi si consumabilele schimbate la timp. De asemenea, orice erori legate de functionarea motorului (semnale de avertizare de genul check engine) forteaza consumuri mai mari la masinile dotate cu computer de motor.
   
 2. Verificati periodic starea filtrului de aer. Nu asteptati intotdeauna sa se implineasca numarul de Km. pana la urmatoarea revizie tehnica, mai ales daca conduceti masina prin zone cu mult praf. Un filtru de aer imbacsit va duce automat la cresterea consumului de carburant.
   


 3. Verificati periodic si schimbati cand este nevoie filtrul de combustibil. Un filtru curat va asigura un consum eficient si va proteja celelalte componente sensibile ale masinii.
   
 4. Verificati periodic starea cauciucurilor. Asigurati-va ca acestea sunt umflate la presiunea corespunzatoare. O presiune prea mica determina cresterea consumului de carburant si uzura prematura a anvelopelor, la fel ca si presiunea prea mare. 
  • la o scadere a presiunii cu 10% fata de valoarea corecta, consumul de carburant creste cu 2,5 %
  • la o presiune cu 20% mai mica decat valoarea corecta consumul creste cu 3,5 pana la  4%
  • o scadere a presiunii in anvelopa cu 20% produce o uzura mai rapida, ceea ce determina o scadere a duratei de folosire a acesteia cu 25%.
    
 5. Incercati sa folositi uleiuri de motor sintetice. S-a stabilit ca acestea reduc cu pana la 5% consumul de carburant comparativ cu cele minerale.
   
 6. Goliti portbagajul de lucrurile pe care nu trebuie sa le transportati zilnic. Orice greutate in plus inseamna consum mai mare.
   
 7. Nu circulati cu portbagajul exterior montat pe masina decat atunci cand aveti de transportat ceva cu el. Orice element atasat masinii creste coeficientul de frecare al masinii si duce la cresterea consumului. Suportul de ski sau lada de voiaj sunt utile doar atunci cand aveti ceva de transportat cu ele. Daca totusi aveti de transportat obiecte mai voluminoase, incercati sa le asezati intr-o pozitie cat mai aerodinamica, cele mai mici in fata celor mai mari
   
 8. Evitati accesoriile de tuning aplicate in exces. Toate modificarile care le aduceti masinii si care au ca rezultat cresterea coeficientului aerodinamic, vor duce inevitabil la cresterea consumului. Este adevarat ca unele au o anumita utilitate, insa haideti sa luam de exemplu cazul deflectoarelor montate pe stergatoarele de parbriz. Teoretic ar trebui sa fereasca parbrizul de impactul cu insectele. Acum depinde ce considerati ca e mai important pentru dvs: sa nu vedeti o musca imprastiata pe parbriz sau sa aveti un consum de carburant mai mic... 
   
 9. Daca totusi e sa apelati la tuning, optati pentru elementele de caroserie aerodinamice si eventual un chip-tuning facut in scopul reducerii consumului de carburant. Exista si asa ceva si se numeste eco-tuning si avem aici si un articol despre acesta!
   
 10. Daca nu sunteti mecanic auto si nici nu va pricepeti sa cititi codurile de eroare din calculatorul masinii - ECU - puteti sa va achizitionati un dispozitiv de tip "Automatic" care va spune cand ceva e in neregula cu motorul dvs. si uneori va da si sfaturi pentru a conduce mai economic. Cititi aici mai multe detalii despre Automatic

Alti factori care influenteaza decisiv consumul de carburant al masinii tin in cea mai mare parte de stilul de condus si sunt prezentati in pagina urmatoare.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate