scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre ESP pe intelesul tuturor
    Foarte putini dintre soferi stiu cum functioneaza ESP. Dvs stiti? Daca da, felicitari! Sunteti printre cei 1% cunoscatori ai conceptului ESP. Daca nu stiti, puteti sa intrati in clubul exclusivist al cunoscatorilor ESP citind acest articol.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


ESP pe intelesul tuturor: Alte informatii despre ESP

Majoritatea producatorilor europeni au ales denumirea ESP (Electronic Stability Program) pentru acest sistem de securitate. Acelasi sistem il gasim insa si cu alte denumiri:

ESP Mercedes, Audi, Volkswagen, Opel, Peugeot, Renault, Citroen, Fiat, Ford, Skoda, Chrysler, Suzuki, Hyundai, Lamborghini
DSC BMW, Jaguar, Land Rover, Mazda, Ford (unele modele)
VDC Fiat (unele modele), Nissan, Subaru
DSTC Volvo

Cele mai importante firme care construiesc astfel de sisteme:

Robert Bosch GmbH
Bendix Corporation
TRW
Delphi
Hitachi

Materiale filmate despre functionarea ESP

Statistici despre ESP

In cazul accidentelor de circulatie, din studiile statistice efectuate reiese faptul ca cel in cel putin 40 % din cazuri ele s-au produs ca urmare a derapajelor. ESP® poate reduce riscul derapajelor cu pana la 80 % in cazul situatiilor care se soldeaza cu accidente. Din analiza macro-economica realizata in 2007 la Universitatea din Koln s-a stabilit faptul ca doar in Europa s-ar putea evita anual pierderea a 4,000 de vieti omenesti si aproximativ 100,000 de raniri daca toate autovehiculele ar avea in dotare sistemul ESP.

Tot in 2007, Departamentul Britanic pentru Transport a publicat rezultatele studiilor de eficacitate a ESP pe drumurile din Regatul Unit, studii care releva faptul ca vehiculele echipate cu ESP sunt cu 25 % mai putin predispuse de a fi implicate intr-un accident fatal decat cele care nu au acest sistem. S-a concluzionat ca in cazul in care toate masinile erau dotate cu ESP, 380 vieti puteau fi salvate si 7,800 accidente puteau fi evitate anual. Aproape o treime din totalul accidentelor rutiere implicau o persoana care conducea inspre/dinspre locul de munca, lucru care transpus in bani a  costat mediul de afaceri din Anglia aproape 2.7 miliarde de lire sterline. ESP poate salva vieti si poate economisi bani!
 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate