scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Detectoarele radar
    Exista pe rafturi o mare diversitate de modele de detectoare radar la preturi foarte diferite. Merita facuta investitia intr-un detector de radar scump? Cum functioneaza detectoarele radar?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Detectoarele radar: Noile radare 2010 din dotarea Politiei Romane

Asa cum deja se stie, noile radare din dotarea politiei romane au intrat "in paine" si au inceput sa premieze conducatorii auto in functie de viteza cu care sunt prinsi ca depasesc limita de viteza de pe sectorul respectiv de drum. Cu cat depasirea de viteza este mai mare, cu atat si premiul este mai important. Se dau premii in puncte (de amenda nu de fidelitate) si in bani. De obicei premierea se face la fata locului. Daca nu se opreste pentru ridicarea premiului (sub semnatura) politia doreste sa va felicite in mod sincer si personal, astfel incat va face tot posibilul sa va ajunga si sa va faca sa opriti cat mai repede. Cu aceasta ocazie va suplimenta premiul oferit (puncte si bani) si s-ar putea ca dvs. sa va alegeti cu o pereche de manusi metalice si masina cu rotile echilibrate suplimentar de politist prin aplicarea unor plumbi folosind pistolul din dotare.

Lasand gluma la o parte, iata ca in razboiul politie-vitezomani, avantajul e acum de partea politiei. Noile radare din dotarea politiei sunt omologate pentru a functiona legal in modul Instant-On, acest lucru insemnand ca citirea vitezei se poate face extrem de rapid si in acelasi timp corect. Desi radarul politiei emite semnal care poate fi detectat de majoritatea detectoarelor de radar, timpul necesar franarii autoturismului s-a redus drastic. Daca citirea vitezei se face in modul Instant-On, nu mai exista suficient timp pentru a duce piciorul pe pedala de frana si a incepe franarea. Singurele modalitati prin care un vitezoman ar putea sa scape de "premiu" sunt:

  1. sa fie instiintat de colegii din trafic binevoitori, care au devenit costienti de prezenta aparatului radar (flash-uri, statii CB, etc)
  2. sa aiba un detector de radar capabil sa ii semnaleze faptul ca radarul politiei a emis semnale de tip POP pentru citirea estimativa a vitezei. Adica detector de radar cu functia POP care sa desconspire existenta noului tip de radar
  3. sa aiba norocul ca masina din fata sa sa fie luata in vizor de radarul politiei, si detectorul sau de radar sa reuseasca sa ii semnaleze acest lucru in timp util pentru a reduce viteza

Cum arata noile radare ale politiei?

Aparatele radar sunt montate pe masini Dacia Logan MCV albe, inscriptionate cu semnele Politiei Romane si cu girofar. In aceste masini sunt montate dispozitive de masurare a vitezei (radar) de tip BEE III produse de firma MPH Industries.

Aparatele radar sunt dotate cu hard disk pe care se pot inregistra pana la 60 de ore de filmari. Datele de pe HDD sunt descarcate in arhiva electronica a Politiei si nu pot fi modificate de catre operatorul aparatului radar, deci cel putin teoretic nu se poate "negocia" nimic la fata locului.

Aparatele radar sunt mult mai performante decat vechile radare mobile ale politiei, distanta la care opereaza este mult mai mare datorita opticii mai performante de care dispun camerele video si datorita sensibilitatii mult mai mari a antenei radar. In plus, au inclus modul POP automat care poate estima cu aproximatie viteza vehiculelor urmarite si poate da alerta catre operatorul radarului pentru ca acesta sa poata sa inregistreze viteza masinii urmarite cu ajutorul modului Instant-ON in momentul in care masina vizata se afla in cadru si poate fi pusa in evidenta foarte clar in inregistrarea video.

Cum functioneaza noile radare "invizibile"?

Asa cum ati dedus din randurile de mai sus, noile radare nu sunt chiar atat de invizibile pe cat sunt de rapide. Vechile radare puteau fi detectate de departe cu un detector de radar relativ modest, si asta deoarece semnalul radar trebuia sa fie emis in mod continuu timp mai indelungat pentru putea a face o citire corecta a vitezei. Noile radare pot sa citeasca corect viteza chiar si atunci cand semnalul radarului este emis pentru foarte putin timp, asa zis-ul "Instant On". Cat timp emit semnal de citire a vitezei, ele sunt perfect vizibile. In restul timpului ele sunt invizibile datorita faptului ca nu emit nimic, deci pentru detector nu exista ce sa detecteze.

Daca la vechile radare soferul era atentionat cu mult timp inainte de a intra in vizorul radarului, acum politistul are posibilitatea sa surprinda soferii in orice moment cu o citire de tip "Instant On" care in aproximativ o secunda reuseste sa determine viteza, Am putea spune ca pentru un sofer asta se intampla instantaneu. Detectorul radar simte acest lucru, emite alerta insa soferul nu mai are timp suficient ca sa franeze si sa reduca viteza in timp util.

Ce se mai poate face in aceste conditii? Ei bine, din punct de vedere tehnic exista posibilitatea de a simti prezenta unor astfel de radare daca ele functioneaza in mod POP. Modul POP a fost instalat pe acest tip de radare ale politiei pentru a usura viata operatorului radar (al politistului adica) prin posibilitatea de a estima "ultra-rapid" viteza vehiculelor. Semnalul POP este emis pentru foarte scurt timp (0,067 sec) si reuseste sa estimeze cat de cat viteza masinii vizate fara ca detectoarele clasice sa simta acest semnal. Daca masina vizata se deplaseaza cu viteza legala, politistul poate sa nu activeze radarul in mod Instant-On si sa astepte un client mai grabit. Acest mod de lucru POP poate fi detectat de anumite tipuri de detectoare, mai ales cele din gama de varf. Preturile unor astfel de detectoare sunt insa pe masura.

Ce fel de detectoare sunt capabile sa simta semnalul POP?

Exista detectoare din clasa premium care au aceasta functie.

  Valentine One
Detectorul radar Valentine One ofera protectie full-time in modul POP.
     
    Cobra XRS 9955
Detector radar in 15 benzi radar/laser cu ecran 1.5" full color ExtremeBright DataGrafix® II.
     
     

Chiar daca aveti detector de radar cu sistem de detectie in mod POP, nu inseamna ca sunteti invulnerabili la noile radare. Politistul ar putea sa nu foloseasca deloc citirea vitezei in mod POP si sa intre cu Instant-ON direct.

Condusul preventiv si in limitele legii este cel care va fereste de "premii", neplaceri si asigura o deplasare civilizata, in conditii de siguranta pentru toata lumea.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate