scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Detectoarele radar
    Exista pe rafturi o mare diversitate de modele de detectoare radar la preturi foarte diferite. Merita facuta investitia intr-un detector de radar scump? Cum functioneaza detectoarele radar?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Detectoarele radar: Erorile aparatelor de detectie radar

Desi aparatele politiei sunt testate si omologate, este posibil sa apara erori de calculare a vitezei autovehiculelor urmarite din mai multe motive: umbre, interferente radio, unghiul de incidenta sau interferente mecanice.

Umbra se datoreaza reflexiei undelor radar din autoturismele de pe banda opusa

Interferentele radio sunt produse de alte echipamente radio sau electronice care se afla in vecinatatea aparatului radar.

Eroarea datorata unghiului de incidenta afecteaza deopotriva aparatele radar si LIDAR (cele cu laser). CU cat unghiul de incidenta fata de directia de deplasare a vehiculului este mai mare, cu atat este si eroarea de citire mai mare. Totusi, aceasta este mereu in avantajul conducatorului auto pentru ca arata o viteza mai mica decat cea reala. La 10 grade se poate inregistra o diferenta de viteza de aproximativ 2-3 km/h

Erorile pot fi insa si "induse" prin diferite metode. Cea mai cunoscuta este "anti-radarul" (radar jammer). Acesta bruiaza semnalul emis de aparatul radar si il face imposibil de decodat de catre aparatul politiei, astfel incat nu se poate stabili viteza cu care se deplaseaza masina.

De asemenea, exista un corespondent de bruiaj si pentru radarele cu laser care emite impulsuri de luminoase de asa natura incat "zapaceste" senzorul aparatului de masurare a vitezei.

Insa, cea mai folosita metoda de bruiaj laser este spray-ul. Exista in vanzare anumite produse care se pulverizeaza peste diferite componente ale masinii: numar de inmatriculare, capota, etc. Suprafetele tratate cu acest spray au proprietatea de a dispersa fasciculul laser emis de aparatul LIDAR si fasciculul laser nu mai poate fi decodat cu precizie de catre aparatul de masurare a vitezei.

De asemenea, au aparut tot felul de solutii ingenioase de a pacali aparatele radar cu camere fixe. Acestea nu bruiaza neaparat aparatura radar ci "ascund" de exemplu numarul de inmatriculare al masinii astfel incat in imaginea capturata de aparatul radar, din cauza unor lentile speciale numarul este foarte greu lizibil. Principiul de functionare este pur optic si deformeaza imaginea numarului de inmatriculare din orice alta pozitie decat cea perpendiculara pe numar.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate