scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Detectoarele radar
    Exista pe rafturi o mare diversitate de modele de detectoare radar la preturi foarte diferite. Merita facuta investitia intr-un detector de radar scump? Cum functioneaza detectoarele radar?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Detectoarele radar: Benzile de detectie radar X si K

Lumea inconjuratoare este plina de radiatii electromagnetice din tot spectrul. Chiar si lumina pe care o vedem este tot o radiatie electromagnetica si are o anumita frecventa (se mai numeste si spectrul de radiatie vizibila). Spre dezamagirea unora, ochiul uman are o sensibilitate foarte mica, acest spectru vizibil este foarte redus. Ca sa va faceti o idee, puteti sa observati diagrama de mai jos. Cele mai multe tipuri de radiatii electromagnetice care ne inconjoara sunt de lungimi de unda mai mici sau mai mari decat cele din spectrul vizibil.

Microundele sunt si ele niste unde electromagnetice care au o anumita lungime de unda (intre 10-3 metri si 1 m):

 

Functionarea aparatelor de masurare a vitezei din dotarea politiei este reglementata prin lege. Aceste aparate folosesc anumite frecvente pe care functioneaza, cele mai utilizate fiind in benzile de microunde X, K, Ka, Ku.

Banda X: 10.5 - 10.55 GHz
Acest tip de radar a aparut inca din anii 1950. Deoarece functioneaza pe o banda de frecvente mai mica, radarul in banda X este cel mai usor de detectat deoarece are o putere mai mare de emisie. In general, acest tip de radar este detectabil de la 3-4 km distanta, in functie de configuratia terenului, temperatura si umiditate.

Partea proasta este ca nu numai radarele politiei folosesc aceasta banda de frecvente. Cele mai multe sisteme de usi automatizate, senzori de miscare, antene de telefonie mobila sau alte sisteme electronice emit pe aceeasi frecventa si pot induce in eroare detectoarele radar. Pentru a reduce numarul alertelor false, se folosesc mai multe sisteme inteligente de filtrare

Banda K: 24.05 - 24.25 GHz
Radarele in banda K au aparut inca din 1978 si sunt printre cele mai intalnite sisteme. La inceput, radarele in banda K trebuiau sa fie fixe pentru a citi viteza fara erori. Apoi au fost dezvoltate si sisteme mai avansate cu impulsuri care puteau fi operate din vehicule stationare sau chiar in miscare. Radarele in banda K emit microunde cu lungime de unda relativ mica ceea ce le face sa fie mai usor absorbite de moleculele de apa din aer. Efectul acestui fenomen este reducerea distantei de operare la mai putin de jumatate de kilometru. La fel, si distanta de la care pot fi detectate e mai mica.

Aparatele radar in banda K au o caracteristica speciala: pot fi folosite in modul "Instant-On". Aceste aparate au un comutator care opreste fluxul de energie insa aparatul ramane intr-un mod stand-by gata sa fie activat in orice moment. De obicei, cand masina urmarita se afla la 2-300 metri de aparat se porneste si fluxul de energie si se citeste valoarea vitezei. Practic soferii nu mai au cand sa reduca viteza si, atunci cand detectorul radar emite alerta, viteza este deja masurata de aparatul radar. Exista o sansa de detectare si in acest caz: sa fie urmarita o masina din fata dvs., caz in care mai aveti la dispozitie un anumit interval de timp ca sa reduceti viteza sub limita legala. 
 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate