scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Detectoarele radar
    Exista pe rafturi o mare diversitate de modele de detectoare radar la preturi foarte diferite. Merita facuta investitia intr-un detector de radar scump? Cum functioneaza detectoarele radar?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Detectoarele radar: Benzile Ka si Ka2

Banda Ka: 34.2 - 35.2 GHz
Inca din 1987 radarele politiei opereaza si in banda Ka. Tot in aceasta banda functioneaza si radarele cu camerele foto. Sistemul foto combina un radar in banda Ka si o camera foto automata. Orice vehicul care se apropie de radar cu viteza mai mare decat limita legala va declansa si aparatul foto care pe langa poza autoturismului mai inregistreaza si data, locatia si ora. Cei care incalca regulamentul nu sunt opriti pe loc ci primesc prin posta instiintarea de plata a amenzii si eventualele alte sanctiuni dispuse de politie.

Distanta de operare a radarelor cu camera foto este intre 30 si 100 metri si atunci cand sunt in functiune transmit un semnal radar continuu, ceea ce este in avantajul celor cu detectoare radar. Distanta de la care pot fi detectate difera in functie de sensibilitatea detectorului in banda Ka. Modelele mai performante pot sa repereze radarul cu 400 - 700 metri inainte. Daca este orientat sa prinda masina din spate, acest sistem radar insa este mai greu de detectat, mai ales daca nu se afla nici o alta masina in fata care sa produca reflexii ale undelor radar.

Banda Ka super-larga: 33.4 - 36.0 GHz
Aparatele radar care functioneaza in acest domeniu de frecvente sunt cunoscute sub numele de "stalker". Acest sistem poate fi folosit in oricare din frecventele din banda Ka super-larga, de la 33.4 la 36GHz. Pentru a detecta acest tip de radar, detectoarele trebuie sa parcurga in mod continuu toata banda Ka si nu toate modelele ofera aceasta protectie.

Banda Ku 13.45 GHz
Este folosita cu precadere in unele tari din Europa. Numele provine din germana (Kurz Unten), adica direct sub banda K. De cele mai multe ori aceasta banda este insa atribuita domeniului telecomunicatiilor sau comunicatiilor prin satelit.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate