scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Conducerea pe timp de iarna
    Cateva sfaturi pentru cei care doresc sa stie mai multe despre cum trebuie sa conduca in siguranta in conditii de iarna
Ultima actualizare: 13-mar.-2013


Conducerea pe timp de iarna: Iarna la volan - fiti pregatiti pentru situatiile de urgenta

O defectiune survenita pe un drum izolat sau un accident sunt niste lucruri total neplacute pentru oricine dintre noi. Daca acest lucru se intampla iarna, intr-un ger puternic si conditii vitrege, situatia devine mult mai complicata. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti si trebuie sa fiti pregatiti pentru asemenea situatii care pot sa apara oricand.

Prioritatile dvs. in asemenea situatii sunt urmatoarele: sa puteti sa chemati ajutor, sa puteti sa va acordati singuri ajutorul, sa reusiti sa pastrati caldura si sa aveti mancare si o ocupatie in perioada cat asteptati ajutorul.

1. Cereti ajutorul

Trebuie sa aveti la indemana niste numere de telefon de la o companie de asistenta rutiera la care sa sunati in caz de defectiune. Este de preferat sa aveti intotdeauna la indemana un telefon mobil si un incarcator de masina pe care sa il puteti folosi in caz de urgente.

2. Acordati-va primul ajutor in caz de accident

De multe ori, un accident poate avea ca urmare defectarea stopurilor sau semnalizatoarelor. Pentru a va semnaliza pozitia este necesar sa aveti la indemana triunghiuri reflectorizante pentru a-i putea anunta pe ceilalti din timp asupra pericolului unei tamponari sau sa va semnalizati pozitia pentru echipele de urgenta in cazul in care ati iesit cu autoturismul de pe carosabil.

O trusa de prim ajutor este obligatorie la inspectiile periodice, insa e bine sa o aveti cu adevarat in masina tot timpul.

Lanternele de mici dimensiuni cu LED-uri puternice sunt de multe ori de mare ajutor, mai ales in cazul in care apare o defectiune la sistemul electric si nu puteti sa va folositi de stopuri sau semnalizatoare pentru a va anunta pozitia.

3. Pastrati-va caldura corpului

O patura de urgenta este aproape indipensabila. De obicei motorul masinii este cel care va asigura caldura in interiorul masinii. Daca insa in urma unui accident acesta nu mai poate functiona, caldura nu mai poate fi furnizata de catre masina. Chiar si in cazul in care motorul ar mai functiona, este un risc destul de mare ca integritatea sistemului de evacuare sa fie afectata si sa intre gaze de esapament in habitaclu, lucru uneori fatal pentru pasageri. De aceea, folosirea unor paturi de urgenta este primul lucru la care sa va ganditi in cazul in care ramaneti izolati in frig.

Sepci de ski. Asigurati-va ca a aveti intotdeauna in masina una sau mai multe sepci de ski din acelea care va asigura caldura la nivelul capului si urechilor. O cantitate importanta din caldura produsa de corp se pierde daca capul ramane descoperit in conditii de ger puternic.

4. Mancare, lichide si ocupatie pentru copii

Intotdeauna trebuie sa aveti in masina alimente cu termen lung de valabilitate (biscuiti, snacks-uri, batoane de ciocolata sau cereale, apa minerala sau plata). Nu e nevoie sa carati dupa dvs. provizii pe o saptamana, insa niste batoane de cereale si fructe uscate puteti sa aveti la indemana intotdeauna. Pana la sosirea ajutorului acestea va vor tine de foame si va vor da energie.

In mod normal, aceste lucruri se tin in portbagaj. Daca insa le duceti cu dvs. in scopul de a le avea la indemana in caz de urgenta, ar fi mai bine sa le aveti undeva in interiorul masinii. Portbagajul s-ar putea sa nu mai poata fi deschis in caz de accident si atunci e mai convenabil sa le impachetati intr-o punga si sa o plasati undeva sub scaunul pasagerului. Aveti grija insa sa fie bine ancorate. In caz de accident, orice lucru care se misca liber in interiorul masinii poate deveni un adevarat proiectil, propulsat de forta impactului sau in urma declansarii unui airbag.

Daca aveti in masina si copii, este necesar ca acestia sa aiba o ocupatie in timpul cat se asteapta ajutorul extern: un joc, o carte adecvata varstei lor,

In cazuri extreme, trebuie sa urmati recomandarile pe care le-am sintetizat in pagina urmatoare: prins cu masina in viscolGhid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate