scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Computerul auto - ECU
    Cutiuta neagra care va asigura economia de carburant, siguranta in mers si care se ocupa de multe alte lucruri pe care nici macar nu le banuiti.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Computerul auto - ECU: Componentele ECU

ECU este un dispozitiv destul de complex. Acesta trebuie sa stie sa lucreze cu toate celelalte componente ale motorului, sa vorbeasca pe limba lor, care nu întotdeauna este aceeasi cu limba "materna" a ECU-ului. De aceea, exista tot felul de dispozitive ajutatoare care convertesc semnalele primite si trimise de ECU diverselor componente cu care acesta comunica.

Convertoare analogice-digitale (A-D):
ECU lucreaza cu date in format digital. De cele mai multe ori, valorile transmise de catre senzori sunt niste valori de tensiune care se încadreaza între anumite limite. Aceste valori trebuie convertite în format digital, pe un anumit numar de biti, si cu aceste transformari se ocupa convertorul analog-digital.

Convertoare digital-analogice (D-A):
Tot pe principiul convertorului A-D de mai sus, uneori ECU trebuie sa ofere comenzi diferitelor componente pe care le controleaza, sub forma de curent electric cu o anumita tensiune. Cum datele pe care le prelucreaza el sunt in format digital, acestea trebuie convertite în valori analogice, iar de acest lucru se ocupa aceste convertoare D-A.

Controlul digital al unor echipamente de putere:
De multe ori, ECU trebuie sa comande pornirea sau oprirea unor subansamble care folosesc o putere mult mai mare decât cea cu care lucreaza el. De aceea, anumite comenzi trebuie sa fie transformate din valorile digitale 0 si 1 (care pot fi considerate echivalente cu starile oprit si pornit ale unui dispozitiv) în comenzi de oprire si pornire a unor relee care mai departe comanda echipamentele cu pricina.

Ajustarea valorilor:
De multe ori, valorile transmise de catre senzori nu pot fi procesate de convertoarele analogice-digitale si au nevoie de o ajustare inainte de procesare. De exemplu, unii senzori pot oferi valori în domeniul de tensiuni: 0 - 1.1 volti, valori care nu pot fi prelucrate de catre convertorul analogic-digital care stie sa lucreze cu valori cuprinse între alte limite. De aceea, aceste valori trebuie mai întâi ajustate pentru a ajunge la intervalul de valori cu care lucreaza convertorul A-D sau D-A.
 

Chip-uri de comunicatie:
Acestea se ocupa cu transmiterea si receptionarea datelor prin magistrala de comunicatii. Toate dispozitivele microprocesoare comunica folosind aceeasi magistrala de date, prezentata în cadrul capitolului urmator.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2020 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate