scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Chiptuning
    Sub capota masinii se ascund mai multi cai putere decat scrie in specificatiile sale tehnice. Cum pot fi activati si ceilalti fara a schimba nici o piesa din motor?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Chiptuning: Ecotuning

Scaderea consumului de carburant fara a pierde din puterea motorului. Se poate spune si asa. Sunt avantajati acei soferi care parcurg in mod regulat drumuri pe distante lungi si care au si altceva mai bun de facut decat sa-si arate muschii pe sosea.

In principiu, eco-tuning-ul este doar una din multele metode reale prin care se poate reduce consumul de carburant. Mai simplu spus, acesta se face pentru a imbunatati performantele motorului in sensul conservarii puterii sale si nu pentru a atinge viteze superioare sau cupluri motor mai mari. Autoturismele pot fi configurate pentru a atinge standarde optime de performanta si pentru a economisi carburant in acelasi timp. Avantajul ar fi o crestere usoara, de pana la 15% a puterii motorului, o crestere a duratei de viata a anumitor componente motor si o scadere a consumului de la 2.5 pana la 6 litri de carburant la suta de km, in functie de capacitatea motorului. 

Eco-tuning-ul este foarte avantajos pentru soferii care calatoresc pe distante lungi in mod regulat, deoarece ii ajuta sa economiseasca sume importante de bani din combustibil. In plus, intr-un vehicul eco-tunat nu este nevoie de schimbarea atat de frecventa a treptelor de viteza, lucru care in timp duce la prelungirea duratei de viata a unor componente ale masinii. De asemenea, emisiile de noxe pot sa scada semnificativ.

Exista o multime de firme specializate in eco-tuning pentru motoare. De la acestea veti avea prilejul in mod cert sa invatati si alte metode prin care sa va reduceti consumul de carburant, daca nu le-ati aflat deja din articolul dedicat metodelor de scadere a consumului de carburant publicat in InfoBazar.  Dupa aplicarea unui eco-tuning, soferii sunt instruiti sa conduca in asa fel incat sa beneficieze la maximum de noua setare a motorului. Trebuie doar sa aveti grija ca masina sa fie in buna stare pentru a putea suporta acest tip de tuning.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate