scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Chiptuning
    Sub capota masinii se ascund mai multi cai putere decat scrie in specificatiile sale tehnice. Cum pot fi activati si ceilalti fara a schimba nici o piesa din motor?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Chiptuning: Chiptuning direct

Chiptuning-ul direct presupune, asa cum ii spune si numele, actionarea directa asupra chip-ului de memorie care contine valorile de lucru ale ECU.

In functie de tipul motorului, respectiv al ECU, chiptuning-ul direct se poate aplica in 2 moduri:

1. Prin inlocuirea directa a chip-ul de memorie existent cu unul care contine un soft si harti de consum modificate (se poate spune ca de aici vine si denumirea de chip-tuning). Acest chip se dezlipeste de pe placa cu circuite electronice si in locul lui se lipeste chip-ul cu modificari. Metoda mai este cunoscuta sub denumirea de chiptuning clasic.

2. Prin conectarea la calculatorul de injectie a masinii a unui dispozitiv numit Background Debug Mode - BDM, prin acesta facandu-se rescrierea softului si tabelelor cu hartile de consum. Metoda se foloseste la ECU-urile de generatie mai noua si nu lasa urme vizibile ca si in cazul metodei de dinainte.

 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate