scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Anvelopele
    Puterea fara tractiune nu inseamna nimic. Ce secrete ascund anvelopele unei masini? Cititi aici inainte de a cumpara urmatorul set de anvelope.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Anvelopele: Tractiunea oferita de anvelope

O serie de termeni sunt utilizati azi in industria anvelopelor. Unii dintre ei sunt standardizati si au semnificatie clara, altii sunt specifici producatorului pentru identificarea anvelopei. Terminologia adoptata de Asociatia producatorilor de produse din cauciuc (RMA) a stabilit anumite standarde, dintre care amintim:

Una din notatiile MS / M+S / M&S inseamna ca anvelopele respective intrunesc standardele RMA impuse pentru drumurile acoperite cu mizga si zapada. De exemplu, pentru a intruni standardele M+S, o anvelopa trebuie sa respecte anumite carcateristici constructive si de geometrie a suprefetei de contact, cu dimensiuni exact definite pentru suprafetele striatiilor si ale zonelor de contact.

Acvaplanarea. Acvaplanarea este un fenomen care poate sa apara atunci cand masina trece peste zone acoperite complet de apa. Daca apa nu reuseste sa fie scoasa de sub anvelopa suficient de repede, anvelopa va plana deasupra peliculei de apa, si aceasta anvelopa se poate spune ca nu mai asigura tractiunea si controlul directiei masinii. In acest caz exista pericolul de a scapa masina de sub control in orice moment pentru ca masina nu mai raspunde la comenzile volanului.

Anumite anvelope sunt proiectate pentru a reduce acest fenomen. Santurile adanci din modelul anvelopei merg paralel cu directia de rotatie si din loc in loc sunt prevazute canale suplimentare care conduc apa spre exteriorul anvelopei pentru a o scoate de sub zona de contact.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate