Unele anvelope primesc o a doua sansa la viata prin resapare. In timpul exploatarii unei anvelope, partea care se uzeaza cel mai tare este zona de rulare. Aceasta se toceste ca urmare a frecarii cu drumul, in timp ce restul componentelor anvelopei raman in stare relativ buna. De aceea, a fost introdus un procedeu prin care se recupereaza partea buna dintr-o anvelopa si se recreeaza partea uzata.
Resaparea incepe cu inspectarea anvelopei uzate pentru a descoperi daca exista eventuale defecte ale structurii de rezistenta, caz in care anvelopa nu se "califica" pentru resapare. Anvelopa se curata si se pregateste pentru urmatoarea etapa: frezarea.
Anvelopele sunt montate pe masina de frezat care printr-ul procedeu asemanator strunjirii indeparteaza stratul de cauciuc de la exterior pana cand anvelopa devine "cheala", adica se pierd toate formele rezultate din procesul de vulcanizare.
In etapa urmatoare, o banda de cauciuc este infasurata pe suprafata anvelopelor frezate pana cand se ajunge la o anumita grosime, in functie de dimensiunea anvelopei originale. Anvelopa este apoi introdusa intr-o forma de "copt" asemanatoare celei in care a avut loc vulcanizarea anvelopei initiale. Prin incalzire, si presare, benzile de cauciuc infasurate in jurul anvelopei se topesc si se contopesc. In acelasi timp, se creeaza noile profile ale stratului de contact si sunt inscriptionate noile date de identificare ale anvelopei.