scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Anvelopele
    Puterea fara tractiune nu inseamna nimic. Ce secrete ascund anvelopele unei masini? Cititi aici inainte de a cumpara urmatorul set de anvelope.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Anvelopele: Erorile de masurare a vitezei

Orice masina este dotata cu vitezometru. De foarte multe ori ne incredem in ceea ce arata acul vitezometrului (sau display-ul digital in unele cazuri) insa nu intotdeauna aceste valori ne indica cu exactitate si viteza reala a masinii.

Viteza masinii este direct determinata de dimensiunea exterioara a anvelopelor. La aceeasi turatie a motorului intr-o anumita treapta de viteza, o masina poate sa se deplaseze cu viteza mai mica sau mai mare in functie de diametrul anvelopei. Cu cat acesta este mai mare, cu atat si viteza reala este mai mare.

Constructorul automobilului dvs. a indicat dimensiunile acceptate pentru anvelopele cu care poate fi echipat acesta. De obicei, aceste dimensiuni sunt trecute in talonul si cartea de inmatriculare a masinii si sunt dimensiunile omologate. Orice alta dimensiune de pneuri ati folosi inafara de cele mentionate expres in aceste documente este neconforma cu specificatiile producatorului si va genera erori de citire a vitezei. Mai mult decat atat, pneurile de dimensiuni neomologate sunt motiv de neacordare a vizei de ITP pentru autoturism si, in cazul nefericit al producerii unui accident, asiguratorul dvs. ar putea refuza plata despagubirilor sau a reparatiilor.

Radarul politiei nu se uita la anvelopele dvs si la acul vitezometrului! Daca aveti anvelope mai mari decat cele omologate pentru modelul dvs. de autoturism, viteza indicata pe bord e mai mica decat cea reala si puteti primi o amenda de radar chiar daca dvs. sunteti convinsi ca nu ati depasit viteza maxima admisa in sectorul de drum respectiv.

 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate