scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Anvelopele
    Puterea fara tractiune nu inseamna nimic. Ce secrete ascund anvelopele unei masini? Cititi aici inainte de a cumpara urmatorul set de anvelope.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Anvelopele: Cum se calculeaza diametrul unei anvelope

La ce foloseste aceasta dimensiune?

Ei bine, ştiind diametrul unei anvelope putem sa aflam ce alte tipuri de anvelope am putea folosi la autoturismele noastre fara a altera parametrii tehnici de functionare pe care i-a prevazut constructorul autoturismului. De cele mai multe ori aceste dimensiuni compatibile sunt trecute in cartea tehnica a masinii si nu mai trebuie sa ne batem capul sa le aflam. Dar daca totusi am dori sa folosim un tip mai deosebit de anvelope si jenti, atunci trebuie să aflam diametrul anvelopelor.

Cel mai usor mod de a calcula diametrul unei anvelope este sa luam anvelopa si sa o masuram. Cand insa nu avem "obiectul" la indemana, inainte de a achizitiona un set de anvelope putem sa calculam diametrul unei anvelope pe baza datelor constructive ale acesteia.

Stiind ce inseamna toate aceste numere trecute pe partile laterale ale pneului, putem afla diametrul unei anvelope in felul urmator:

Sa presupunem ca avem o anvelopa cu urmatoarele dimensiuni 195 / 65 / R15

Inaltimea profilului anvelopei se obtine din inmultirea raportului inaltime/latime cu latimea

h = 195 x 0.65 = 126.75 mm

Diametrul anvelopei se obtine adunand diametrul inelului (1 inch = 25.4 mm) la dublul inaltimii profilului:

D = 2 x 126.75 + 15 x 25.4 = 253.5 + 381 = 634.5 mm

Dacă nu sunteti fan al matematicii, puteţi să folosiţi foarte simplu un calculator online de dimensiuni pentru a afla rapid dimensiunile anvelopelor.

Nu va mai ramâne decât să alegeti un tip de anvelope compatibile şi să va informati asupra performanţelor acestora înainte de a le cumpăra. In practica este permisă o abatere de cca. +/- 2.5% intre diametrele anvelopelor pentru a fi considerate compatibile.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate